Korkunç olay Mısır'ın en turistik bölgelerinden Kızıldeniz'in kıyılarında yaşandı. Kızıldeniz kıyısındaki Hurgada yakınlarındaki bir plajda Avusturyalı bir turist köpekbalığı saldırısına hayatını kaybetti, denizin ortasında can pazarı yaşandı.

Avusturya'nın Kramsach kentinde yaşayan 68 yaşındaki bir kadın şnokerle yüzmeye çıktıktan sonra köpekbalığı saldırısına uğradı. Plajda bulunanlar olayı dehşet içinde izlerken hemen sahil güvenliğin yanına koştu. Plajdaki kişiler köpekbalığının dikkatini dağıtmak için türlü yolları denedi, ancak kadını kurtarmak için kimse suya girmedi.

The waters around her turned scarlet red as she used a flipper to make her way back to shore

Mısırlı bir sağlık yetkilisi, kadının civardaki özel Nil Hastanesine götürüldüğünü ve burada hayata döndürülme çabalarının yetersiz kaldığını, 'ağrılı şoktan' - büyük olasılıkla kalp krizinden - öldüğüne inanıldığını söyledi.

The Austrian tourist, who was married to an Egyptian man, used a flipper to try and clamour back to shore

ÜÇ GÜN BOYUNCA PLAJ KAPATILDI

Kadının sahil güvenliğin yardımıyla karaya döndürüldüğü, doktorların olay yerinde ona kalp masajı yaptığı ancak hastaneye yetiştirilemeden ambulansta hayatını kaybettiği aktarıldı.

Kızıldeniz Valiliği saldırı sonrası Hurgada bölgesinin balıkçılık ve dalış da dahil olmak üzere tüm deniz faaliyetlerine kapatılacağını açıkladı. Yasağın üç gün sürmesi bekleniyor.

68 yaşındaki kadının Mısırlı sevgilisiyle tatil için Hurgada bölgesini tercih ettiği açıklanırken, birkaç aylık Mısır ziyaretlerinin ardından olayın yaşandığı gün evlerine dönmeyi planladıkları belirtildi.

Onlookers yelled for help and tried to distract the shark, but did not jump in

Tiroler Tageszeitung'a göre, Avusturya Dışişleri Bakanlığı kadının kızı da dahil olmak üzere akrabaları ve yerel yetkililerle temas halinde oldukları açıklandı.

Basına yansımayan ve görüntülerin yer aldığı videoda, sahildeki kalabalığın panik içinde 'Cankurtaran mı? Cankurtaranlar nerede? Lanet olasıca ölecek!' dediği bilgisi de paylaşıldı.

[old_news_related_template title="Uzmanlar açıkladı: Balina köpekbalıklarının sayısındaki düşüş endişe verici" desc="Bilim insanları, 20 metreye kadar büyüyerek devasa bir köpek balığı türü olarak bilinen balina köpek balıklarının popülasyonlarının azaldığına dikkat çekti. Sebebi ise yük gemileri olabilir..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/10/iecrop/whale-shark-reuters_16_9_1652173326.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/teknoloji/uzmanlar-acikladi-balina-kopekbaliklarinin-sayisindaki-dusus-endise-verici-7125535/"]

[old_news_related_template title="Göçmen trajedisinin tanıkları konuştu: Korkunç bir kan gölüydü" desc="Fas’tan İspanya’ya geçmeye çalışırken sınırda geçen hafta hayatını kaybeden göçmenlerin cesetlerinin üst üste yığıldığı görüntüler dünyayı ayağa kaldırmıştı. Tepkiler sürerken olaydan sağ kurtulmayı başaran bazı göçmenler yaşadıkları dehşeti İspanyol basınına anlattı. İnsan hakları örgütleri ölenlerin kimliklerinin bile araştırılmadığını belirtiyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/01/iecrop/multeci-reuters2_16_9_1656231114_16_9_1656668575.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/gocmen-trajedisinin-taniklari-konustu-korkunc-bir-kan-goluydu-7225399/"]

[old_news_related_template title="FT: Karl Marx okuyan daha kolay iş buluyor" desc="Çin'de Marksizm eğitimlerine giderek daha fazla ağırlık verilirken, Marksizm mezunlarının iş olanakları da giderek artıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/29/iecrop/cin-4_16_9_1656503380.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonomi/karl-marx-okumayana-is-yok-7221485/"]