Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak, ülkenin batısındaki Powidz'de bulunan ABD askeri üssünün genişletileceğini bildirdi.

Powidz Üssü'ne yaptığı ziyarette değerlendirmelerde bulunan Blaszczak, söz konusu askeri kompleksin Polonya kuvvetlerini destekleyeceğini ve NATO ittifakının tüm doğu kanadını güçlendireceğini söyledi. Blaszczak, ABD'nin Polonya Büyükelçisi Mark Brzezinski ile gerçekleştirdiği ziyarette, Powidz'de bulunan ABD askeri üssünün genişletileceğini, buraya hangar ve depoların yanı sıra yakıt deposu inşa edileceğini aktardı.

ABD'li yetkililerle iş birliğini güçlendirme hakkında geçen hafta görüştüğünü anımsatan Blaszczak, "Apache helikopterlerinin Polonya'ya teslim edilmesini planlıyoruz. Gelecek yıl burada Polonya ordusunun teçhizatında bulunacak Abrams tanklarının yanında Apacheler büyük bir takviye olacak" dedi. Blaszczak, Polonya-ABD askeri iş birliğinin çok dinamik şekilde gelişmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Powidz'deki Amerikan üssünün büyümesine katkıda bulunan herkese teşekkür etti. (AA)

[old_news_related_template title="Polonya Cumhurbaşkanı Duda: 'AB'ye çok fazla iyi niyet gösteriliyor'" desc="Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, ülkesinin Avrupa fonlarından faydalanmak için Avrupa Birliği'nin (AB) taleplerini karşılamaktan vazgeçmesi gerektiğini belirterek, 'Karşı tarafın beklentilerini daha fazla karşılamanın sonuç getireceğine inanmıyorum. Polonya'nın (AB'ye) çok fazla iyi niyet gösterdiğini düşünüyorum.' değerlendirmesinde bulundu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/11/07/iecrop/indir-2022-11-07t143013.914_16_9_1667820628.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/polonya-cumhurbaskani-duda-abye-cok-fazla-iyi-niyet-gosteriliyor-7465895/"]

[old_news_related_template title="Polonya'dan Avrupa Adalet Divanı'na gaz şikayeti" desc="Polonya, AB'nin gaz tasarrufu kararında oy birliği olmadığı için Avrupa Adalet Divanı'na başvurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/11/04/iecrop/gaz-reuters_16_9_1667556303.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/polonyadan-avrupa-adalet-divanina-gaz-sikayeti-7460562/"]