24 Şubat'ta Ukrayna'ya işgal emrini veren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin çok sert açıklamalarda bulundu...

Rus haber ajanslarının "son dakika" ibaresiyle aktardığı açıklamalarda Putin, Rus askerlerinin Ukrayna'daki "askeri operasyonu" cesaretle ve etkili bir şekilde devam ettirdiğini söyledi.

Vostonni Kozmodromu'nda katıldığı ödül töreninde konuşan Putin, önceliklerinin Ukrayna'nın doğusundaki insanların yaşamını kurtarmak olduğunu söyledi. Putin, "Bir tarafta insanlara yardım ederek onları kurtarmaya çalışıyoruz, öbür tarafta ise sadece Rusya'nın güvenliğini sağlıyoruz. Bir seçim yapmadığımız açık. Doğru kararı aldık" dedi.

Putin, en modern silahların kullanıldığını açıklayarak, "Ordumuzun Ukrayna'daki amaçlarına ulaşacağına şüphem yok. Bunlar şerefli hedefler" dedi.

Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'ta yaşananlarla ilgili olarak da Putin, "Donbas'taki soykırıma daha fazla tolerans gösteremeyiz" derken Ukrayna'daki "askeri operasyon" ile ilgili olarak "Biz Rusya'yı korumaya çalışıyoruz, başka seçeneğimiz yok. Ukrayna'da Rusya karşıtı güçlerle çatışma kaçınılmaz fakat bunun ne zaman olacağı önemli soru" ifadesini kullandı.

Putin ayrıca, Rusya'nın Dünya'nın geri kalanından izole kalmayı planlamadığını da aktardı.

"UKRAYNA, İSTANBUL'DA UZLAŞILAN MADDELERDEN UZAKLAŞTI"

Rusya lideri, daha sonra da ülkenin Uzak Doğu bölgesinde Belarus lideri Aleksandır Lukaşenko’yla bir araya geldi. Burada yaptığı açıklamada Batı’nın yaptırımlarına karşı Belarus’la işbirliğini artıracaklarını söyleyen Putin'in Ukrayna’daki durum için “trajedi” demesi dikkat çekti.

Putin, Ukrayna'nın İstanbul'daki barış görüşmelerinde uzlaşılan maddelerden uzaklaştığını ve Rusya ile Ukrayna arasındaki görüşmelerin çıkmazda olduğunu ifade etti. Putin Ukrayna'nın Bucha kasabasında Rusya'nın öldürdüğü iddia edilen sivillere ilişkin fotoğraf ve video görüntülerinin sahte olduğunu da savundu.

[old_news_related_template title="Guardian: Silah bulmakta zorlanan Rusya, İranlı kaçakçılardan yardım istiyor" desc="Ukrayna’da 48 gündür devam eden savaşta beklediği başarıyı elde edemediği, ağır asker ve silah kaybı yaşadığı söylenen Rusya’nın, yaptırımlar nedeniyle silah bulmak için yüzünü İranlı kaçakçılara döndüğü bildirildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/12/iecrop/ukrayna-reuters-1_16_9_1649747312.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/guardian-silah-bulmakta-zorlanan-rusya-iranli-kacakcilardan-yardim-istiyor-7069269/"]

[old_news_related_template title="ABD'den Putin'in yeni generali ile ilgili net yorum: Gaddarlık yapan birisi" desc="Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta Kiev'i ele geçiremeyen Putin'in önceki gün atadığı yeni general Alexander Dvornikov ile ilgili Washington'dan açıklama geldi. Dvornikov'un Türkiye ile Rusya arasında 2015'te yaşanan gerilim sırasında Suriye'de olduğu öğrenildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/11/iecrop/dvornikov-reuters_16_9_1649666815.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/abdden-putinin-yeni-generali-ile-ilgili-net-yorum-gaddarlik-yapan-birisi-7066963/"]