Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, gaz merkezi önerisini tekrarlayarak, hızlı bir şekilde Türkiye'de bir gaz merkezi kurabileceklerini belirtti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Soçi'de bir araya gelen Putin, üçlü görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında, Avrupa'ya gaz tedarikine değinerek, "Doğrudan Avrupa ile çalışmak çok zor" diye konuştu.

Kazakistan’ın başkenti Astana’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmede dile getirdiği, "Türkiye'de büyük bir ikmal merkezi kurabiliriz" önerisini tekrarlayan Rusya Devlet Başkanı, "Çok hızlı bir şekilde Türkiye'de bir gaz merkezi kurabiliriz." ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Türkiye ile Rusya arasında 'tahıl' görüşmesi" desc="Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya Federasyonu Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile görüştü. Görüşmede tahıl sevkiyatı konusu ele alındı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/10/31/iecrop/2-akar_16_9_1667235400.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/turkiye-ile-rusya-arasinda-tahil-gorusmesi-7452630/"]