Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları 24 Şubat’tan bu yana devam ederken, Rus ordusunun saldırıları Donbass bölgesine yoğunlaştı. Rus ordusu, Severodonetsk kentinin yaklaşık yüzde 70’inde kontrolü ele geçirirken, Luhanks Bölge Valisi Sergei Gaidai kentteki son gelişmelere dair açıklamalarda bulundu.

KÖPRÜLERİ YIKTILAR

Gaidai sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, kentin bir kısmında Ukrayna askerleri tarafından direnişin sürdüğüne dikkat çekerek, Rus ordusu tarafından kente giden 3 köprünün de yıkıldığını açıkladı.

BAĞLANTI KIURMAK ÇOK ZOR

Kentte yaşayan sivillere yardımların ulaştırılamadığını aktaran Gaidai, "Artık ne yazık ki şehre girmek, şehre bir şeyler teslim etmek tamamen imkansız. Tahliye mümkün değil" ifadelerini kullanarak, “Faşistler, Ukrayna’nın bir parçası olan Severodonetsk’te kontrolü tamamen ele geçiremedi. Kent merkezine giden yollar ve köprüler kapandı. Kentte kalan sakinler son derece güç koşullarda hayatta kalmaya çalışıyor. Buraya insani yardımlar ulaştırmak güçleşti. Rus ordusu Severodonetsk’ten hızla çıksa bile kış döneminden önce burayla bağlantı kurmak çok zor” dedi.

[old_news_related_template title="Ukrayna'dan dünyayı endişelendiren tahıl açıklaması" desc="Küresel bir tahıl ve tohum yağı üreticisi olan Ukrayna'dan dünyayı endişelendiren açıklama geldi. Ukrayna Tarım Bakanı Yardımcısı Taras Vysotskyi, Ukrayna’nın işgali nedeniyle Ukrayna’nın ekilebilir tarım alanlarının yüzde 25’ini kaybettiğini açıklayarak, Ukrayna'da tahıl hasadının neredeyse yarı yarıya düşmesinin beklendiğini ifade etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/13/iecrop/tahil_16_9_1655144329.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/ukraynadan-dunyayi-endiselendiren-tahil-aciklamasi-7191821/"]

[old_news_related_template title="Rusya: Ukrayna'da Batı'dan gönderilen silahları imha ettik" desc="Ukrayna’daki işgali sürdüren Rusya, Donbas bölgesinde ABD ve Avrupa’dan gönderilen çok sayıda silah ve mühimmatın imha edildiğini duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/13/iecrop/donbas-reuters_16_9_1655111909.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/rusya-ukraynada-batidan-gonderilen-silahlari-imha-ettik-7190811/"]