Rusya’da savaş karşıtı hackerlar, Zafer Günü'nde ülkedeki akıllı televizyonlara siber saldırı düzenledi.

Ülkede televizyonlar 2. Dünya Savaşı’nda Nazi Almanyası’na karşı zaferin yıldönümü kutlamalarını canlı yayınlarken, akıllı televizyonlardan töreni takip eden Ruslar savaş karşıtı mesajlarla karşılaştı.

Channel One, Rossiya-1 ve NTV-Plus gibi büyük Rus kanallarının program listesinde savaş karşıtı sloganlar dikkat çekti. Akıllı televizyonlarda kanalların program listesindeki tüm programların ismi “Binlerce Ukraynalının kanı ellerinizde. Televizyonlar ve yetkililer yalan söylüyor. Savaşa hayır” mesajıyla değiştirildi.

[old_news_related_template title="Dünyanın gözü Moskova'da: Putin'den peş peşe açıklamalar" desc="Rusya ile Ukrayna arasında 75 gündür savaş devam ederken bugün Moskova'daki Kızıl Meydan'da geniş kapsamlı bir kortej ve kutlama düzenleniyor... İkinci Dünya Savaşı'nda Nazi Almanyası'na karşı elde edilen zaferi kutlayan Rusya Devlet Başkanı Putin Batı dünyasına yönelik çok sert açıklamalar yapmaya başladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/09/iecrop/putin-reuters_16_9_1652081676.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/dunyanin-gozu-moskovada-putinden-pes-pese-aciklamalar-7123268/"]