İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in tahttaki 70'inci yıl dönümü için düzenlenen 4 günlük Platin Jübile kutlamaları bugün başkent Londra'daki St. Paul Katedrali'nde Şükran Günü ayini ile devam etti.

Etkinliğe Kraliçenin de katılması beklenirken Buckingham Sarayı, dün akşam saatlerinde yaptığı açıklamayla Kraliçenin rahatsızlandığı için katedraldeki törene katılmamayı tercih ettiğini aktardı. Birleşik Krallık’ın en uzun süre tahtta kalan hükümdarı olan 96 yaşındaki Kraliçe, Şükran Günü ayininde oğlu Galler Prensi Charles tarafından temsil edildi.

[caption id="attachment_7173162" align="alignnone" width="660"] Törene Prens Harry ve eşi Meghan Markle da katıldı.[/caption]

Tören nedeniyle Kraliyet Donanması, İngiliz Ordusu ve Kraliyet Hava Kuvvetleri mensupları katedralin dışında beklerken, yerel saatle 10.55 sıralarında ülkenin en büyük kilise çanı St. Paul Katedrali'nde çalınmaya başladı. Kraliyet ailesi üyeleri saat 11.00 sıralarında ise St. Paul Katedrali’ne gelmeye başladı. Tören, katedrale en son Prens Charles'ın gelişiyle 11.30'da başladı. Törene Cambridge Dükü Prens William ve Cambridge Düşesi Kate Middleton, Galler Prensi Charles ve eşi Cornwall Düşesi Camilla, Kraliyet görevlerini bırakan Prens Harry ve eşi Meghan Markle ve Kraliyet ailesinin diğer üyeleri katıldı. Ayrıca, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve eşi Carrie Johnson, Dışişleri Bakanı Liz Truss, İçişleri Bakanı Priti Patel ve İşçi Partisi Lideri Keir Starmer gibi hükümet bakanları da törende hazır bulundu.

Dün, Buckingham Sarayı'ndaki askeri geçit törenini izledikten sonra rahatsızlandığı belirtilen Kraliçe Elizabeth’in yanı sıra Covid-19'a yakalanan oğlu Prens Andrew da St. Paul Katedrali'ndeki törene katılamadı.

Kraliçe Elizabeth, törenin ilk gününde ilk olarak Buckingham Sarayı'ndaki balkonda askeri geçit törenini ve Kraliyet Hava Kuvvetleri uçuşunu seyrederken görülmüştü. Ardından Kraliçe dün akşam saatlerinde Windsor Kalesinde jübile fener aydınlatması etkinliğine katılmıştı.

[old_news_related_template title="Kuzey Kore liderinden Kraliçe Elizabeth'e sürpriz jest" desc="Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un, tahttaki 70. yılını kutlayan İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'e tebrik mesajı gönderdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/03/iecrop/kim-reuters_16_9_1654246755.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/kuzey-kore-liderinden-kralice-elizabethe-surpriz-jest-7172466/"]

[old_news_related_template title="Kraliçe Elizabeth şaştı kaldı: Törene 4 yaşındaki Prens Louis damga vurdu" desc="Kraliçe Elizabeth'in tahta gelişinin 70'inci yılının kutlandığı törene damga vuran isim Kraliçe'nin küçük torunu Prens Louis oldu. 4 yaşındaki Louis, tören sırasında sıkılınca şekilden şekle girdi ve mimikleriyle gündem oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/03/iecrop/prens-reuters_16_9_1654231408.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/kralice-elizabeth-sasti-kaldi-torene-4-yasindaki-prens-louis-damga-vurdu-7171920/"]