Afganistan'daki Taliban grubunun önde gelen dini liderlerinden Sheikh Rahimullah Haqqani bombalı saldırıda hayatını kaybetti.


Afganistan'ın başkentinde saldırının gerçekleştiği bölgenin istihbarat başkanı Abdul Rahman, dini liderin ölümünü teyit etti. Hakkani'nin Kabil'deki medresesinde olduğu sırada düzenlenen bir saldırıyla öldürüldüğü açıklandı.

Reuters'a bilgi veren dört Taliban kaynağı, saldırının Kabil'deki bir medresede yapıldığını belirterek, bacağı olmayan bir kişinin protez bacağının içine yerleştirdiği patlayıcıları infilak ettirmesiyle patlamanın olduğunu belirtti.

Saldırının arkasında kimin olduğu henüz bilinmiyor. Ancak son dönemde IŞİD'in Taliban'ı ve Afganistan'daki sivilleri hedef aldığı biliniyor.

Ekim 2020'de Şeyh Rahimullah, Peşaver'deki bir intihar saldırısından sağ kurtulmuştu.


Aydın'da Taliban bayraklı tarikat düğünü
İlginizi Çekebilir Aydın'da Taliban bayraklı tarikat düğünü


[old_news_related_template title="Aydın'da Taliban bayraklı tarikat düğünü" desc="Aydın’da Taliban bayraklarıyla düzenlenen düğün konvoyu tepkilere neden oldu. Görüntülerin sosyal medyada yayımlanmasından sonra Aydın Emniyet Müdürlüğü soruşturma başlatıldığını açıkladı. Konvoydakilerin bir bölümünün şehir dışından Efeler’deki bir tarikat üyesinin düğünü için şehir dışından geldiği, şehirdeki tarikat üyeleriyle buluşup konvoy yaptığı öğrenildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/01/iecrop/taliban_16_9_1659346663.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/aydinda-taliban-bayrakli-tarikat-dugunu-7281904/"]

[old_news_related_template title="Taliban liderinin saklandığı otomobil 20 yıl sonra bulundu" desc="Afganistan'da Taliban'ın kurucusu Mullah Muhammed Omar'ın 20 yıl önce ABD'den kaçarken saklandığı otomobil bulundu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/07/iecrop/ii_16_9_1657191149.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/taliban-liderinin-saklandigi-otomobil-20-yil-sonra-bulundu-7237049/"]