Putin'in en güvendiği isimlerin başında gelen ve Kremlin Sözcüsü olarak yıllardır görev yapan Dimitri Peskov ve eşi Tatiana Navka'nın Türkiye tatili tartışma yarattı.

Buz patencisi olan ve bir yapım şirketi olan Navka, geçen hafta eşiyle birlikte Türkiye'ye gelmişti. Fakat savaş devam ederken Navka'nın sosyal medyadan yaptığı paylaşımlar gündem oldu.

Türkiye'ye gelen ve özel bir yat kiralayarak tatil yapan Navka, 1.2 milyonu aşkın sosyal medya takipçisine eğlendiği bir geceden görüntüleri paylaştı. Kremlin'in en önemli isimlerinden biri olan Peskov'un eşi olan Navka, özellikle Ege adalarında yaygın olan tabak kırma geleneğini uyguladı.

Onlarca tabak kırarken çekilen görüntülerini paylaşan Navka büyük bir tartışmayı da beraberinde getirdi. Peskov'un 47 yaşındaki eşi açık havadaki bir restoranda masadaki tabakları alarak tek tek kırıyor. Navka daha sonra eline aldığı çok sayıda tabağı bir anda yere atarak kırıyor.

YAPTIRIM UYGULANIYOR AMA...

Fakat Navka'nın bu görüntüleri Türkiye'de mi çektiği yoksa bir Yunan adasına mı gittiği ise yeni bir tartışmayı başlattı. Hem Navka hem de Peskov ABD ve AB tarafından Ukrayna savaşı dolayısıyla yaptırım uygulanan kişiler arasında yer alıyor.

Yaptırımlar sebebiyle Navka ve Peskov'un Türkiye'de "taverna" benzeri bir yere gittiği tahmin edilirken sosyal medyada paylaşım yapan bazı kullanıcılar, "Savaş devam ederken Putin'in sözcüsü ve eşinin böyle zor zamanlarda parti yaptığı görüntüleri paylaşmasına inanamıyorum" yorumunu yaptı.



"ASKER ANNELERİNİN YERİNE KENDİZİ KOYUN"

Navka'nın çok daha mütevazı davranması gerektiğini söyleyen bazı kullanıcılar, "Bu hiç uygun değil" dedi.

Bir kullanıcı, "Bu tamamen utanç verici ve ülkelerini ve vatandaşlarını ne kadar sevdiklerini gösteriyor" ifadesini kullandı. Navka, "Savaşta sadece Ukraynalılar ölmüyor, Rus askerler de ölüyor ya da yakalanıyor. Sadece bir dakika kendinizi savaşta yaşamını yitiren bir askerin annesi yerine koyun ve bu görüntüleri gördüğünüzü düşünün" yorumunu yaptı.

Navka'nın bu görüntüleri Yunanistan'da mı yoksa Türkiye'de mi çektiğine dair resmi bir açıklama yapılmadı.

Twitter'da 400 binden fazla takipçisi olan Julia Ioffe isimli gazeteci de, "Görünüşe göre Peskov'un eşi Tatiana Navka Yunanistan'da parti yapıyor. Eşi Rusya'nın Ukrayna işgalini haklı çıkarmaya çalışmasını sürdürürken Avrupa'ya tatile gidebildiğini bilmiyordum" ifadesini kullandı.

[old_news_related_template title="Putin'in karakutusu Türkiye'de tatil yapıyor! Güvenlik üst düzey..." desc="Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in en yakınındaki isim tatil için Türkiye'ye geldi. Basın sözcüsü Dmitri Peskov, Bodrum koylarında balerin eşi Tatyana Navka'yla tatil yapıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/17/iecrop/623836c1-cfe1-4e31-8839-fd64445e6dfd_16_9_1660741056.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/putinin-karakutusu-turkiyede-tatil-yapiyor-guvenlik-ust-duzey-7313411/"]

[old_news_related_template title="'Putin'in beyni' lakaplı Dugin'in kızına bombalı saldırı" desc="Uluslararası kamuoyu tarafından 'Putin'in beyni' olarak tanınan uzman Alexander Dugin'in kızı aracına düzenlenen bombalı saldırıda yaşamını yitirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/21/iecrop/dugin-depo_16_9_1661060493.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/putinin-beyni-lakapli-duginin-kizina-bombali-saldiri-7319992/"]

[old_news_related_template title="Rusya'da zincirleme trafik kazası: 16 ölü" desc="Rusya'nın Ulyanovsk bölgesinde 2 tır ve 1 minibüsün karıştığı zincirleme kazasında hayatını kaybeden 16 kişiden 14’ünün Kırgızistan vatandaşı olduğu açıklandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/21/iecrop/aw694878_02_16_9_1661096253.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/rusyada-zincirleme-trafik-kazasi-16-olu-7320786/"]