Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları sürerken, Almanya Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanı Svenja Schulze Ukrayna’ya düzenlediği ziyaret çerçevesinde, Ukrayna Başbakanı Denis Şmihal ile görüştü.

Başbakan Şmihal görüşme sonrası yaptığı açıklamada, “Ukrayna'nın, kurtarılmış bölgelerindeki altyapının mümkün olan en kısa sürede restore edilmesi son derece önemli bir konudur. Küçük ve orta ölçekli işletmelere yönelik mali destek, ülke ekonomisinin istikrara kavuşmasını sağlayacaktır” dedi.

Görüşmede geçtiğimiz hafta Berlin’de düzenlenen G7 Dışişleri Bakanları toplantısının sonuçlarının tartışıldığı da belirtildi. Başbakan Şmihal’ın ayrıca görüşmede, Alman hükümetine Ukrayna'nın toparlanmasını desteklemek için özel bir elçi atanması teklifi sunduğu öğrenildi.

[old_news_related_template title="Ukrayna Anayasa Mahkemesi eski Başkanı arananlar listesinde" desc="Ukrayna Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Oleksandr Tupytskyi'nin, uluslararası arananlar listesine alındığı açıklandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/27/iecrop/ukrayna-reuters6_16_9_1653666544.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/ukrayna-anayasa-mahkemesi-eski-baskani-arananlar-listesinde-7160022/"]

[old_news_related_template title="Zelenskiy: Temmuz ayında birçok ülke felaketin büyüklüğünü anlayacak" desc="Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya'nın Karadeniz ve Azak Denizi üzerindeki ana ihracat yollarını kapatmaya devam etmesi nedeniyle Ukrayna'nın tahıl ihracat arzının neredeyse yarısının şu anda durdurulduğunu belirterek, “22 milyon ton tahıl depolarda bekletiliyor” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/27/iecrop/zelenskiyi-ha-sozcu_16_9_1653675883.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/zelenskiy-temmuz-ayinda-bircok-ulke-felaketin-buyuklugunu-anlayacak-7160188/"]