Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Türkiye’nin arabuluculuğunda imzalanan tahıl koridoru anlaşmasında belirlenen sevkiyat rotasına değişiklik yapılması gerektiği yönündeki açıklamasına Ukrayna’dan yanıt geldi.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Danışmanı Mykhailo Podolyak, anlaşmanın sürekli denetlendiğini ve Rusya’nın Ukrayna tahılının ihracatına yönelik anlaşmayı değerlendirme hakkı olmadığını söyledi. Reuters’a konuşan Podolyak, “Anlaşma biz ve arabulucular tarafından sıkı bir şekilde denetleniyor. Elbette ki anlaşmayı düzenlemek için nesnel bir neden yok” dedi.

Ukraynalı yetkili, Rusya’nın bu “temelsiz” açıklamalarla dünya kamuoyunu etkilemeye ve Birleşmiş Milletler üzerinde baskı kurmaya çalıştığını söyledi.

Ukrayna Tarım Bakanı Mykola Solsky de “Kendi açımızdan bizimle ilgili bir durum görmüyoruz” diye konuştu.

Putin, bugün Vladivostok kentinde düzenlenen Doğu Ekonomi Forumu’nda yaptığı açıklamada, Ukrayna’dan çıkan tahılın düşük gelirli ülkelere değil Avrupa Birliği’ne sevk edildiğini belirterek “Biz ve en yoksul ülkeler kandırıldık” demişti.

[old_news_related_template title="Putin'den tahıl çıkışı: Erdoğan'la görüşeceğim" desc="Rusya lideri Putin, Türkiye'nin arabuluculuğunda imzalanan tahıl koridoru anlaşmasında belirlenen sevkiyat rotasında değişiklik yapılması gerektiğini söyledi. Ukrayna tahılının yoksul ülkelere değil Avrupa Birliği'ne sevk edildiğini kaydeden Putin, “Biz ve en yoksul ülkeler kandırıldık' diyerek bu konuyu Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmeye karar verdiğini belirtti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/09/07/iecrop/putin2-reuters_16_9_1662536093.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/putinden-tahil-cikisi-erdoganla-gorusecegim-7350552/"]

[old_news_related_template title="MSB: Tahıl yüklü 4 gemi daha Ukrayna'dan ayrıldı" desc="Milli Savunma Bakanlığı (MSB), bugün itibarıyla tahıl yüklü 4 geminin daha Ukrayna limanlarından ayrıldığını duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/09/07/iecrop/tahil_16_9_1662547267.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/msb-tahil-yuklu-4-gemi-daha-ukraynadan-ayrildi-7351248/"]