Ukrayna'nın güneydoğusundaki Mykolaiv kentini hedef alan Rus bombardımanda ülkenin en varlıklı iş insanlarından biri olan Oleksiy Vadaturskiy'in hayatını kaybettiği bildirildi.

BBC Türkçe'nin aktardığı habere göre Ukrayna medyası, 74 yaşındaki Vadaturskiy ve eşi Raisa Mikhailovna’nın yaşadığı evin, gece saatlerinde bir füze ile vurulduğunu duyurdu.

Vadaturskiy tahıl ticareti yapan Nibulon Grup’un sahibiydi. İş insanı aynı zamanda “Ukrayna’nın Kahramanı” madalyası almıştı. Forbes dergisinin 2020 yılı değerlendirmesine göre, Vadaturskiy'nin mal varlığı 450 milyon dolara ulaşıyordu.

'BÖLGENİN KALKINMASINA KATKISI BÜYÜKTÜ'

Çiftin öldürüldüğü saldırı için kentin belediye başkanı “Belki de bugüne kadarki en ağır Rus bombardımanıydı” ifadelerini kullandı. Evlerin yanı sıra bombardıman, bir otele, iki okula ve bir spor kompleksine zarar verdi.

Bölge valisi olan Vitaliy Kim de, Vadaturskiy için “Mykolaiv için çok fazla şey yaptı” dedi. Vitaliy Kim, mesajında, “Tersane ve tarım endüstrileri ile bölgenin kalkınmasına olan katkısı çok değerliydi” ifadelerini kullandı.

Nibulon şirketi tahıl sevkiyatı için silo yapımı dahil çok sayıda altyapı çalışmasını hayata geçirmişti.

Dünyanın en önemli tahıl üreticilerinden biri olan Ukrayna’dan sevkiyat, Rus işgali nedeniyle durma noktasına gelmişti. Türkiye ve Birleşmiş Milletler'in arabuluculuğunda Rusya ve Ukrayna, geçen hafta tahıl koridoru anlaşmasını İstanbul'da imzalamıştı.

[old_news_related_template title="İbrahim Kalın'dan Ukrayna tahıl koridoru açıklaması" desc="Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Ukrayna’dan tahıl sevkiyatına yönelik anlaşmayla ilgili 'İlk geminin yarın sabah Ukrayna’dan ayrılma ihtimali yüksek' dedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/31/iecrop/kalin-reuters_16_9_1659264478.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/ibrahim-kalindan-ukrayna-tahil-koridoru-aciklamasi-7280331/"]

[old_news_related_template title="Ukrayna lideri Zelenskiy'den tahıl açıklaması: Türkiye'den işaret bekliyoruz" desc="Ukrayna lideri Zelenskiy, ülkesinin Karadeniz limanlarından tahıl sevkiyatına başlamaya hazır olduğunu ancak Birleşmiş Milletler ve Türkiye'nin işaretini beklediğini açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/29/iecrop/zeelnskiy-reuters_16_9_1659093377.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/ukrayna-lideri-zelenskiyden-tahi-aciklamasi-turkiyeden-isaret-bekliyoruz-7277274/"]