Yunanistan Lozan Antlaşması’na göre silahlandırılmaması ve imara açılmaması gereken Ege adalarındaki askeri gücünü Türkiye’nin tepkisine rağmen arttırmayı sürdürürken bu kez de Sırbistan’dan satın alacağı ve 40-70km. menzili olan Tamnava marka çok namlulu roketatarları Ege ‘deki Türkiye’ye komşu adalara yerleştirmeyi planladığı ortaya çıktı.

Sırbistan’ın “Balkan Güvenlik Sistemi”/”Balkanska sefikštika mreža” tarafından yayımlanan bir habere göre, Yunanistan’ın Sırbistan’dan 70 km ve 40 km menzile sahip Sırp yapımı Tamnava çok namlulu roketatarlarla ilgilendiği ileri sürüldü.



Haberde Sırbistan’ın, Yunanistan’ın Ege Denizi adalarına konuşlandırdığı RM-70 çoklu roketatar sistemlerinin bir kısmını Ukrayna’ya bağışlamayı planladığı belirtildi.

Bu nedenle yaklaşık bir ay önce Belgrad’dan bir heyetin Atina’ya gelerek Yunanistan Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı’nda temaslarda bulunarak analiz edilmek üzere ilgili paketi sunduğu ileri sürüldü. Haber Yunanistan medyasında geniş yer buldu.

[old_news_related_template title="İsrail ve Yunanistan'dan ortak tatbikat" desc="Yunanistan ve İsrail hava kuvvetlerinin Akdeniz’de ortak tatbikat gerçekleştirdiği belirtildi. Açıklamayı İsrail Ordu Sözcüsü yaptı. Hava tatbikatına savaş uçakları ve tanker uçaklar katıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/13/iecrop/ucak-yasaranter_16_9_1657717635.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/israil-ve-yunanistandan-ortak-tatbikat-7247196/"]

[old_news_related_template title="Devlet Bahçeli'nin haritalı fotoğrafının başlattığı tartışma büyüyor: Yunanistan'dan sonra Almanya da devrede" desc="MHP lideri Devlet Bahçeli'nin geçen hafta sosyal medyada paylaşılan fotoğrafıyla ilgili tartışmalar büyüyor... Ülkü Ocakları'nı ziyaret ettiği sırada kendisine takdim edilen haritayla çekilmiş fotoğrafını paylaşan Bahçeli'ye ve Erdoğan'a Yunanistan hükümeti tepki göstermişti. Bugün bir açıklama da Almanya'dan geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/12/iecrop/harita-twitter_16_9_1657621074.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/devlet-bahcelinin-haritali-fotografinin-baslattigi-tartisma-buyuyor-yunanistandan-sonra-almanya-da-devrede-7245127/"]