Türkiye’yle artan gerilim Yunanistan’da gündemin ilk sırasına yerleşirken, aşırı sağcı bağımsız milletvekili Konstantinos Bogdanos, dün yeni bir siyasi parti kurduğunu açıkladı. Değişim için Vatansever Güç (PATRIDA) isimli yeni partinin kuruluşunu ilan eden Bogdanos, Parlamento’da temsil edilecek partinin ilkelerinin “vatan, din, aile ve ekonomik özgürlük” olduğunu belirtti.

Bogdanos, geçen yıl Yunanistan’daki komünistlerin ülke için Türkiye’den daha büyük bir tehdit olduğu yönündeki açıklamalarının tartışmalara yol açması sonrasında iktidardaki Yeni Demokrasi partisinden ihraç edilmişti.

Göçmen karşıtlığıyla da tartışma yaratan Bogdanos, yeni partiyle ilgili açıklamasında “geri adım atmadan savaşacağız. Çocuklarımızın geleceği için” ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Güney Kıbrıs'tan Türkiye-Yunanistan açıklaması: Çatışmaya sürüklenmekten korkuyoruz" desc="Yunanistan'ın Midilli ve Sisam adalarına zırhlı araçlar sevk etmesi Ankara-Washington-Atina hattında gerilimin daha da yükselmesine yol açtı. Türkiye konuyla ilgili Yunanistan ve ABD'ye nota verirken, Güney Kıbrıs’tan da bölgede bir çatışmanın patlak verebileceği yönünde dikkat çeken bir açıklama geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/09/27/iecrop/kasoulides_16_9_1664254559.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/guney-kibristan-turkiye-yunanistan-aciklamasi-catismaya-suruklenmekten-korkuyoruz-7385456/"]

[old_news_related_template title="Yunanistan'dan tahrik: Burnumuzun dibine askeri araçları çıkardılar" desc="Yunanistan'ın uluslararası hukuka aykırı şekilde Ege'deki Gayri Askeri Statüdeki Adalar'a zırhlı araç sevk ettiği anlar, insansız hava araçları tarafından görüntülendi. Çıkarma gemilerinin Midilli ve Sisam'a özellikle ABD tarafından hibe edilen askeri araçları sevk etmesi dikkati çekti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/09/25/iecrop/yunanistan-aa_16_9_1664096928.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/yunanistandan-tahrik-burnumuzun-dibine-askeri-araclari-cikardilar-7382771/"]