Yunanistan'da yaz mevsimiyle yoğunlaşan orman yangınları ile mücadele sürüyor.

Başkent Atina'nın yakınlarındaki sahil kasabası Porto Germeno'da çıkan yangın, yerleşim birimlerini de etkilerken, havadan ve karadan müdahalelerle kontrol altına alınmaya çalışıldı.

Şiddetli rüzgar ile birlikte yangına müdahale zorlaşırken yetkililer bazı noktalarda vatandaşlarına "bölgeyi terk edin" çağrısını yaptı.

Yaz aylarında orman yangınlarının arttığı Yunanistan'da geçen yıl 300 bin hektarlık alan kül olmuştu. Son 30 yılın en yüksek sıcak hava dalgasını yaşayan Yunanistan'da geçen yıl yaşanan yangın felaketi sonrasında hükümet önlemlerini artırmıştı.

Yunanistan tarihinin en ölümcül yangın felaketi 2018'de meydana gelmişti. Başkent Atina yakınlarındaki Mati kasabasında başlayan yangında 102 insan yaşamını yitirmiş ve binlerce insanın evi kül olmuştu.
[old_news_related_template title="Yunanistan'dan Türkiye sınırında askeri tatbikat" desc="Yunanistan Silahlı Kuvvetleri, iki hafta içerisinde Türkiye ile sınırı teşkil eden Meriç Nehri'nde 3 büyük tatbikat yapıldı. Dün sona eren tatbikatta Meriç Nehri üzerine çelik köprüler kuruldu, nehir içerisindeki tatbikata kara ve hava araçları da destek verdi. Yunanistan'ın Türkiye sınır hattında tatbikat sayılarını hızla arttırması da dikkat çekti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/09/iecrop/yasaranter_16_9_1657356904.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/yunanistandan-turkiye-sinirinda-askeri-tatbikat-7240686/"]