Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, günlük ulusa sesleniş konuşmasında, Uluslararası Hemşireler Günü'nde, meslek temsilcilerine devlet ödülleri verdiğini ifade etti.

Zelenskiy, "Bugün, düşman ateşi altında ve işgal sırasında çalışmaktan ve insanları kurtarmaktan vazgeçmeyen, bu mesleğin temsilcilerine devlet ödülleri verme şerefine eriştim" dedi.

24 Şubat'tan bu yana devam eden çatışmalar sırasında Rus birliklerinin 570 sağlık tesisini imha ettiğini, 101 hastanenin tamamen yıkıldığını söyleyen Zelenskiy, bunu barbarlık ve Rusya'nın kendi kendini yok etmesi olarak nitelendirdi.

"Savaştan önce tıbbın geliştirilmesine ve tüm sosyal altyapıya yatırım yaptık, savaştan sonra da kesinlikle yapmaya devam edeceğiz. İşgalciler bizi durduracaklarını ummasın" diyen Zelenskiy, gece Çernihiv bölgesinde okullara ve Poltava bölgesinde Kremenchuka saldırı olduğunu ifade etti.

Zelenskiy, "Rusya'nın stratejik yenilgisi, dünyadaki herkes ve hatta hala onlarla iletişim kurmaya devam edenler için zaten aşikar. Rusya bunu kabul etme cesaretinden yoksun" dedi.

[old_news_related_template title="Karadeniz'de çatışmalar şiddetlenirken Ukrayna bir Rus gemisini daha vurduğunu duyurdu" desc="Rusya’nın Ukrayna işgali 79. güne girerken iki ülke arasında Karadeniz’deki stratejik Yılan Adası çevresindeki mücadele de giderek hız kazanıyor. Ukrayna, Karadeniz'de stratejik bir üs olan ada yakınlarında Rus ordusuna ait bir gemiyi daha vurduğunu açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/13/iecrop/maxar2-reuters_16_9_1652430668.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/karadenizde-catismalar-siddetlenirken-ukrayna-bir-rus-gemisini-daha-vurdugunu-duyurdu-7132388/"]