Hazine Bakanı Janet Yellen dün yaptığı açıklamada, pek çok Amerikalının korktuğu ekonomik durgunluk ihtimali için “hiç de yakın değil” dedi.

ABC'nin "This Week" programına verdiği röportajda Yellen, "Ekonomi, işgücü piyasası nedeniyle şuan çok hızlı bir oranda büyüyor. Şimdi istikrarlı bir büyümeye geçiş beklememiz doğal, ancak bir durgunluğun kaçınılmaz olduğunu düşünmüyorum" dedi.

Yellen ayrıca, "Enflasyon kabul edilemez derecede yüksek" açıklamasında bulundu. ABD'de enflasyonun yerel değil küresel gelişmelerden etkilendiğini belirten Yellen, önümüzdeki aylarda enflasyonun hızının düşeceğini belirtti.

EKONOMİ RESESYONA GİRECEK Mİ?


Enflasyonun yüksek kalmaya devam etmesi ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) buna karşı agresif adımlar atması nedeniyle bu yıl durgunluk ihtimallerinden bahsedenlerin sayısı da arttı.

Geçtiğimiz çarşamba günü, Fed, 75 baz puanlık faiz artırımını duyurmuştu. Fed Başkanı Jerome Powell ayrıca, Federal Açık Piyasa Komitesi'nin enflasyonu dizginlemek için agresif para politikasını sürdürme niyetini de duyurdu.

Bununla birlikte çoğu kişi, tüketici harcamalarındaki dayanıklılık ve istihdam artışının birleşiminin ABD'yi resesyondan uzak tutmasını bekliyor.

BİDEN: RESESYON KAÇINILMAZ DEĞİL


ABD'de yüzde 8,6 ile 40 yılın zirve seviyelerinde seyreden enflasyon ve Fed'in enflasyonla mücadele için başlattığı agresif sıkılaşma döngüsü ülkede resesyon endişelerini artırırken, ABD Başkanı Joe Biden da ekonomik durgunluk ihtimalinin kaçınılmaz olmadığını söylemişti.

Geçen hafta AP ile bir röportaj gerçekleştiren Biden, salgının ekonomik etkileriyle mücadele planının enflasyon üzerinde büyük bir etkisi olmadığını belirtmişti

 

[old_news_related_template title="Halkın yüzde 70’inın tatil planı yok" desc="Geçim derdi, tatil planlarını da etkiledi. Her 100 kişiden 70’i tatil planlamadığını açıklarken memleketini ziyarete gideceklerle birlikte seyahate çıkacakların oranı yüzde 24.7 oldu. 100 kişiden sadece 13’ü sahil planı yaptı bütçeler 8.000 TL’de kaldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/20/iecrop/08-manset-tatil_16_9_1655687981.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonomi/halkin-yuzde-70inin-tatil-plani-yok-7203332/"]

[old_news_related_template title="Fed üyesinden ilginç açıklama: Enflasyonun nedeni umurumda değil, çok yüksek" desc="Fed Üyesi Christopher Waller, enflasyona neyin yol açtığını umursamadığını, amaçlarının onu aşağı çekmek olduğunu ve ekonomik durgunluk korkularını abartılı bulduğunu belirtti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/19/iecrop/shutterstock_300108776-1_16_9_1655621027.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/finans/fed-uyesinden-ilginc-aciklama-enflasyonun-nedeni-umurumda-degil-cok-yuksek-7202291/"]