AKP Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, TBMM Genel Kurulu'nda kanun teklifi görüşmelerinde, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çıkmasının hukuki boyutlarını anlattı.

Akbaşoğlu, "Yürütme organının yetkisinde olan işlem, yürütme organı tarafından geri alınır. Daha önce, yürütme organı parlamenter sistemde Bakanlar Kurulu'ydu. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde yürütme organı Cumhurbaşkanı'dır. Cumhurbaşkanı kararıyla bunun sona erdirileceği açık hükümdür" ifadelerini kullandı.

"TEMMUZ AYINDA İYİLEŞTİRİCİ PAKETLERİMİZİ TOPLUMLA PAYLAŞACAĞIZ"

Akbaşoğlu ayrıca, vatandaşların alım gücünü artırmaya yönelik çalışmaları olduğunu açıkladı. Alım gücünü artırmak suretiyle bütün vatandaşların durumunu iyileştireceklerini aktaran Akbaşoğlu, şöyle konuştu:

* Bu manada, temmuz ayında bütün çalışanlarımızla ilgili, memur ve emeklilerimizle ilgili iyileştirici paketlerimizi ve düzenlemelerimizi toplumla paylaşacağımızı ve bu sıkıntıların alım gücünün artırılması suretiyle giderileceğini, bu konuyla ilgili her türlü kanuni düzenlemenin yapılacağını da ifade etmek isterim.

TBMM Genel Kurulu'nda kadınlara ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla hazırlanan, 'Türk Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine, yarın kaldığı yerden devam edilmek üzere ara verildi. (DHA)

[old_news_related_template title="Ekonomik kriz DSİ'yi de vurdu: Milyonluk proje yarım kaldı" desc="Elazığ'ın taşkın sularını Keban Baraj gölüne aktaran Şorşor deresinin ıslahı için AKP’li Elazığ Belediyesi ve DSİ tarafından yürütülen 2. Etap çalışmalarında faaliyet durdu. Yüklenici firma, hak edişini 2 yıldır alamadığı gerekçesiyle sözleşmeyi fesih etti ve işi bıraktı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/10/iecrop/3bcc3956-0ed2-49ca-8ee8-90b659125bc2_16_9_1652184744.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonomi/ekonomik-kriz-dsiyi-de-vurdu-milyonluk-proje-yarim-kaldi-7126269/"]