AKP'li Elitaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarının maaş ödeme sistemlerinde ve mali haklarında önemli iyileştirmeler sağlayacaklarını belirtip, şunları kaydetti:

* Öncelikle tabip ve tabip dışı personelin sabit ek ödemelerinin merkezi yönetim bütçesine alınması sağlanarak görev aylıkları tek bir bordro ile ödenecektir. Bu uygulama üniversite hastaneleri için de hayata geçirilecektir.

* Döner sermayeden ödeme yapılmayan hastane kalmayacak şekilde Sağlık Bakanlığı döner sermaye dağıtım sistemi daha etkin hale getirilecektir.

"EK ÖDEMELERDE ARTIŞ YAPILACAK"

* Merkezi yönetim bütçesinden performans ödemeleri için ilave kaynak aktarılarak yoğun ve özverili çalışan tabip ve tabip dışı personelin döner sermayeden alacakları ek ödemelerde artış yapılacaktır.

* Ayrıca, yapılacak düzenleme sonrası tabiplerimizin bordroya tabi maaşları dikkate alınarak, emekli olduktan sonraki maaş kayıpları telafi edilecek şekilde emekli aylıklarında iyileştirme yapılacaktır.

3600 EK GÖSTERGE MESAJI

* Burada vurgulamak isterim ki başta hemşireler olmak üzere diğer sağlık bilimi lisansiyerleri de 3600 ek gösterge kapsamı içine alınacaktır.

[old_news_related_template title="Sanatçılar ek gösterge düzenlemesi istedi" desc="Sanatçılar, düzenledikleri basın toplantısıyla ek göstergelerinin 6400'e çıkarılmasını talep etti. Usta oyuncu Tamer Levent, 'Meslek tanımı yapıldı ancak uygun özlük hakları tanımı yapılmadı. Sanatçılar mühendislerle değil, TRT'de aynı işi yapanlarla denk tutulmalıdır' dedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/27/iecrop/whatsapp-image-2022-04-26-at-17.17.42-1-1_16_9_1651040102.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/kultur-sanat-haberleri/sanatcilar-ek-gosterge-duzenlemesi-istedi/"]