Asgari ücrette yapılacak olan ara zamla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2022'nin ikinci altı ayında asgari ücrete yapılacak artış için, işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinin katılımıyla Çarşamba günü toplanacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda işçi kesimini temsil eden TÜRK-İŞ'i ve işveren kesimini temsil eden Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nu (TİSK) 29 Haziran Çarşamba günü toplantıya davet etti.

İşçi, işveren ve hükümetten 5'er temsilci olmak üzere 15 kişiden oluşan komisyon, 2022'nin ikinci altı ayında asgari ücrete yapılacak artış için toplanacak.

ERDOĞAN AÇIKLAMIŞTI

Kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücretle ilgili yeni bir düzenlemenin yapılmasını istemişti. Erdoğan şu ifadeleri kullanmıştı;

* Ülkemizdeki hiçbir kesimi enflasyona ezdirmeme sözümüzü yerine getirmek için her fırsatı değerlendiriyor, her imkanı harekete geçiriyoruz. Geçtiğimiz ocak ayında asgari ücretin yüzde 50,5 oranında artışından, kamu personeli ve emeklilerinin maaşlarının bir önceki yılın enflasyon oranı üzerinde yükseltilmesine kadar pek çok adım atılmıştır. Asgari ücret artırılırken işverenlerin omuzlarındaki kimi vergileri de kaldırarak adil bir yük paylaşımı yapmıştık.

* Enflasyondaki yükselişin sürmesi bu artışların yetersiz kalmasına yol açtı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızdan işveren tarafıyla görüşülerek asgari ücretin yeniden değerlendirilmesini istedim. Asgari ücret artışı yapılırken bakanlığımız özellikle belli sayıya kadar personel çalıştıran işverenleri gözetecek bir yöntem de geliştirecektir. Böylece yapılan artışın istihdamda herhangi bir olumsuz etkiye yol açmasına da meydan verilmeyecektir.

* İnşallah en kısa sürede bu konuda müjdeli bir haberi işçilerimizle emekçilerimizle paylaşmayı umut ediyoruz. Kamu çalışanlarına ve emeklilerimize enflasyon farklarını zaten vereceğiz. Bu düzenlemenin kamu çalışanları ve emekçileri yanında 13,7 milyon emeklimizin tamamını kapsadığının altını özellikle çizmek istiyorum. Amacımız enflasyon oranı kaç olursa olsun hiçbir çalışanımızın ve emeklimizin hayat pahalılığının altında ezilmesine müsaade etmemektir.

[old_news_related_template title="Asgari ücrete ek zam geliyor" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan, milyonların beklediği asgari ücret zammı konusunda açıklama yaptı. Erdoğan, 'Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızdan işveren tarafıyla görüşülerek asgari ücretin yeniden değerlendirilmesini istedim. İnşallah en kısa sürede bu konuda müjdeli bir haberi, işçilerimizle, emekçilerimizle paylaşmayı umut ediyoruz' şeklinde konuştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/27/iecrop/erdogan-1_16_9_1656339589.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/cumhurbaskani-erdogan-kabine-toplantisi-sonrasi-aciklama-yapiyor-6-7217622/"]

[old_news_related_template title="Erdoğan’dan Meclis’e maaş zammı çağrısı" desc="Tartışmalara neden olan Cumhurbaşkanı maaşı zammıyla ilgili açıklama yapan Erdoğan, 'Ek bütçe görüşmelerinde Cumhurbaşkanı ödeneği ile ilgili maddenin kanun metninden çıkarılmasını talep ediyorum' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/27/iecrop/meclis-iha_16_9_1656351139.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/erdogandan-meclise-maas-zammi-cagrisi-7217815/"]