Japonya Ekonomi Bakanı Daishiro Yamagiwa istifa etti. İstifasını sunan Yamagiwa henüz resmi bir açıklama yapmadı.

Reuters  Japonya'nın ekonomi bakanının kilise bağlantısı nedeniyle istifa ettiğini duyurdu. Yamagiwa tarikata benzediğini söylenen bir kilise grubuyla bağlarını tam olarak açıklamaması nedeniyle sert eleştirilere maruz kalıyordu.

Ülke uzun süredir ekonomik sorunlarla boğuşurken bu istifanın Başbakan Fumio Kishida'ya önemli bir darbe olacağı belirtildi.

SHİNZO ABE SUİKASTİNİN ARDINDAN İLGİ ODAĞI OLDU


Güney Kore'de 1950'lerde kurulan ve toplu düğünleriyle ünlü olan Birleşme Kilisesi (Moon tarikatı) 8 Temmuz'da eski Başbakan Shinzo Abe'ye düzenlenen suikastın ardından ilgi odağı oldu.

Japonya eski Başbakanı Şinzo Abe’yi öldüren zanlının annesinin, 1954’te Güney Kore’de kurulan Birleşme Kilisesi’nin (Moon Tarikatı) üyesi olduğu açıklandı.

EKONOMİK SORUNLAR SÜRÜYOR


Ülke para birimi yende yaşanan oynaklık, bir ticaretteki zayıflık ve sekiz yılın zirvesine çıkan enflasyon Japonya ekonomisine zor zamanlar yaşatıyor. Ülkenin merkez bankası düşük faiz politikasında ısrar ederken yendeki düşüşü durdurmak için zaman zaman piyasaya müdahale ediyor.

[old_news_related_template title="Japonya Merkez Bankası piyasa müdahalesine 36 milyar dolar harcadı" desc="Tokyo para piyasasındaki aracı kurumların hesaplamalarına göre, Japonya Merkez Bankası (BOJ), geçen Cuma günü dolar satışlarıyla yen alımı gerçekleştirdiği piyasa müdahalesinde yaklaşık 36 milyar dolar harcadı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/10/24/iecrop/shutterstock_570252847_16_9_1666609685.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/finans/japonya-merkez-bankasi-piyasa-mudahalesine-36-milyar-dolar-harcadi-7438135/"]