Kanun teklifinde konut kiralarının vatandaşların omzuna büyük bir yük yüklediği belirtilirken, “Konutun barınma hakkı olmaktan uzaklaşarak finansallaştığı, zenginleşmek için yatırım aracı olarak kullanıldığı, kullanım değerinin yerine mübadele değeriyle ikame edildiği bir düzende emekçiler, öğrenciler yerinden ediliyor ya da en iyi ihtimalle evinden çıkarılma korkusuyla güvencesiz bir geleceğe sürükleniyorlar” denildi.

"BARINMA HAKKI ULUSAL VE ULUSLARARASI YASALARLA KORUNMA ALTINDA"

Barınma hakkının tüm insanlar için ulusal ve uluslararası yasalarla korunma altına alındığını belirten TİP Milletvekilleri, “İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi, Sosyal ve Kültürel Haklara İlişkin Uluslararası Sözleşme gibi uluslararası anlaşmalarda da devletlerin yurttaşlarına elverişli, erişilebilir konutlar sunma görevi tanımlanmıştır” ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Çerkezoğlu: Türkiye asgari ücretliler toplumu haline geldi" desc="Erzincan'da sendika üyeleri ile buluşan Çerkezoğlu, 'Gelirde ve vergide adalet olması gerekir. Türkiye, asgari ücretliler toplumu haline geldi. Türkiye'de çalışanların yarısından fazlası asgari ücret ve civarında ücret alıyor' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/20/iecrop/9704138c-63c3-49e1-846d-8bde2b4085f7_16_9_1653045536.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/disk-baskani-cerkezoglu-turkiye-asgari-ucretliler-toplumu-haline-geldi-7146690/"]