ARDYZ: Milli Savunma Bakanlığı Batarya Bloğu Alımı işi ihalesine en uygun teklifin şirket tarafından verildiği ve 7,7 milyon TL bedelle sözleşme imzalandığı açıklandı.

BRLSM & KAREL & KONKA: VBTS kapsamında şirket paylarına 30 Aralık’a kadar brüt takas tedbiri getirilirken, açığa satış ve kredili işlem yasağı da 30 Aralık’a kadar uzatıldı.

BRISA: 183 gün vadeli 156,4 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

DYOBY: 800 milyon TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.

EREGL: 10 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.

EKGYO: Şirket projelerinden Nidapark İstinye'nin Yüklenicisi ile yapılan Sözleşmeye Ek Protokol ile 2,5 milyar TL olan Asgari Şirket Payı Toplam Gelirinin 3,8 milyar TL’ye yükseltildiği açıklandı.

EUREN: GES yatırımı kapsamında Manisa’da kurulumu yapılmak üzere 20 MW’lık Arazi Tipi GES Yatırımı için toplam 20 milyon dolar bedelle Som İnvesment Enerji ile santralin yapım anlaşması imzalandığı açıklandı.

GESAN: Şirketin Panda Alüminyum ile Ankara’da Arazi GES yapılması kapsamında 5,7 milyon dolar bedelle anlaşma sağlandığı açıklandı. Şirketin yüzde 70 bağlı ortaklığı Europower Enerji ile Siemens Sanayi arasında Siemens AG lisanslı Sivacon S 8 Alçak Gerilim Dağıtım Panoları Üretimi konusunda partnerlik anlaşması imzalandığı açıklandı.

HALKB: 91 gün vadeli 1,1 milyar TL tutarında bono ihraç edildi.

HDFGS: Hedef Portföy Startup Burada Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'na 1,5 milyon TL ilave girişim yatırımı yapılmasına karar verildiği açıklandı.

HUBCV: Şirketin ortağı MV Holding’den 0,30 milyon TL tutarında borç alındığı açıklandı.

ISBIR: JCR Eurasia tarafından şirket bağlı ortaklığı İşbir Sünger Sanayi’nin uzun vadeli ulusal notunun, kısa vadeli ulusal notunun ve not görünümlerinin teyit edildiği açıklandı.

IZMDC: Şirketin yüzde 85,44 bağlı ortaklığı İzdemir Enerji’nin halka arz edilmesine karar verildiği açıklandı.

KLSYN: Şirketin 105,2 milyon TL tutarında sipariş aldığı açıklandı.

KGYO: İstanbul Erikli Evleri Projesi kapsamında 126 adet bağımsız bölüm inşa edilmesi için Belediye’den İnşaat Yapı Ruhsatı alındığı açıklandı.

LIDFA: 91 gün vadeli 30 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

PAPIL: Şirket tarafından Jandarma Genel Komutanlığı tarafından Türkiye genelinde kullanılmakta olan Otomatik Parmak ve Avuç İzi Teşhis Sistemi'nin Haziran 2023’e kadar parçalı bakım ve onarımı işi için 3,6 milyon TL tutarında sözleşme imzalandığı açıklandı.

PNSUT: 1,2 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.

RUBNS: Ataköy’deki iki dairenin 48 milyon TL’ye satıldığı açıklandı.

SAHOL: Enerjisa Üretim tarafından satın alınan Akhisar RES ve devreye alınan Erciyes RES yatırımları ile birlikte rüzgar enerjisindeki kurulu gücünü 332 MW'a yükselttiği ve rüzgar enerji santral sayısının 5 çıktığı açıklandı.

SAYAS: Şirketin İzmir’de bulunan rüzgar türbin kulesi ve aksam üretiminin bölgesel teşvik sistemi kapsamına alındığı açıklandı.

TRCAS: Şirketin yüzde 30 iştiraki RTG’nin 2021 yılı karı olan kısımdan 100 milyon TL’sinin kâr payı olarak dağıtılmasına karar verildiği açıklandı.

VBTYZ: Şirket ile bir banka arasında 4 adet IBM Mainframe, ve 6 adet IBM Veri Depolama Sistemi alımı konusunda 26,5 milyon dolar tutarında sözleşme imzalandığı açıklandı.

YESIL: VBTS kapsamında şirket paylarına 30 Aralık’a kadar emir paketi tedbiri getirildi.

ZEDUR: Şirketin yüzde 99 bağlı ortaklığı Isparta Elektrik altında yüzde 75 paya sahip olacak şekilde Çınar Batarya unvanlı şirket kurulmasına, Zedur İnşaat Turizm unvanlı şirketin adının Diyar Batarya olarak değiştirilmesine karar verildiği açıklandı.

ZOREN: Fransa'da, şirketin Hollanda'da kurulu yüzde 100 bağlı ortaklığı Electrip Global BV'nin yüzde 100 pay sahipliğinde Electrip Energy Solutions And Mobility Services Sasu unvanlı şirketin kurulduğu açıklandı.

BASCM: Şirket sermayesinin 431,6 milyon TL’den yüzde 52,93 oranında bedelli olarak 228,4 milyon TL artışla 660 milyon TL’ye yükseltilmesi sonrasında geçici kaydi pay haklarının kullanılmasının ardından kalan 619 bin 394 adet pay Borsa Birincil Piyasa’da 2 – 5 Aralık’ta satılacak.