Kentte, E.Ö. adlı çocuğu telefonla arayan ve kendilerini polis olarak tanıtan şüpheliler, annesinin terör örgütü üyesi olduğunu ve kuyumcu soygununa karıştığını söyledi.

Evde bulunan altınları alıp kuyumcuda bozduran E.Ö., 12 bin TL'yi kendisini polis olarak tanıtan kişinin verdiği hesap numarasına ATM'den yatırdı.

Ailesinin olaydan haberdar olmasının ardından devreye giren polis, çocuğu telefon dolandırıcılarıyla konuşurken Kadeş Meydanı'nda buldu.

E.Ö. ifadesi alınmak üzere Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Polis ekipleri dolandırıcıların yakalanması için çalışma başlattı.

Öte yandan, çocuktan altınları alıp bozan kuyumcu hakkında ise yasal işlem başlatıldı. (DHA)

[old_news_related_template title="Çaldığı telefonla banka hesabına girip binlerce lira dolandırdı" desc="Fatih'te iki kardeşin işlettikleri restoranda motosikletli kurye olarak çalışan Heybet A., kasanın yanındaki cep telefonunu çaldı. İddiaya göre, telefon bankacılığı ile girdiği hesaptaki 114 bin lirayı çeken Heybet A. daha sonra 100 bin lira kredi aldı. İş yeri sahibi Furkan Yılmaz, zararının kredi faiziyle birlikte 270 bin lirayı bulduğunu belirterek, 'Mobil bankacılık üzerinden işlemler yapmış. Banka hesaplarımızın şifresini nasıl kırdı bilmiyoruz. Belki gizliden ağabeyimin şifrelerini gördü, onu tam bilemiyoruz' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/09/01/iecrop/2-2_16_9_1662017000.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/caldigi-telefonla-banka-hesabina-girip-binlerce-lira-dolandirdi-7340473/"]