Asiye Atalay, İstanbul’un Esenler ilçesinde yaşıyordu. İddiaya göre saplantılı bir kişi tarafından rahatsız ediliyordu. O kişi, dün Asiye Atalay’ın yolunu kesti. İki arasında bir süre tartışma yaşandı. Silahını çeken saldırgan, kaçmaya çalışan Asiye Atalay’ı silahla başından vurdu.

Cinayetle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Atalay'ı 25 yaşındaki Ümit Karakoyun'un öldürdüğü belirlendi. Asiye Nur Atalay'ın yanında bulunan arkadaşı  E.Y.'nin ifadesine başvuruldu.



"SİLAHINI ASİYE'NİN ÇANTASINA KOYDU"

E.Y.'nin ifadesinde, "Asiye ile yolda yürüyorduk. Bu sırada Ümit Karakoyun geldi. Elinde silah vardı. Asiye ile konuşmak istedi. Onlar yolda yürümeye başladı. Elindeki silahı Asiye'nin çantasına koydu. Ben ayrıldım eve gittim. Daha sonra olayı duydum. Olay esnasında orada değildim" dediği öğrenildi.

SAKLANDIĞI EVDE YAKALANDI

Olaydan sonra kaçan şüphelinin hırsızlık, yağma, uyuşturucu ticareti ve kasten yaralama suçlarından 16 kaydı olduğu öğrenildi. Polis şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı. 25 yaşındaki Ümit Karakoyun'un Arnavutköy'de saklandığı evde yakalandığı öğrenildi.

Ümit Karakoyun


19 yaşındaki Asiye Atalay'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Asiye Atalay'ın sosyal medyadaki 'belki başka hayatta' yazılı paylaşımı da dikkat çekti.

"YERE DÜŞTÜKTEN SONRA ELİNDE KAN GÖRDÜM"

Olayın görgü şahidi Sibel Hastel, cinayetle ilgili şunları söyledi:

- Boğuşma sesleri geldi. İlk başta silah tutukluk yaptı. Ben oyuncak silah sandım. Korkutmaya çalışıyor gibi geldi. Daha sonra kız yere düştü. Zaten o an vurulmuş. Yere düştükten sonra kızın elinde kan gördüm.



"GİT KURTAR KENDİNİ BURADAN"

- Kızın önünde bir araba durdu. Kızı kurtarmak istedi. Kız, çocuğa "Git kurtar kendini buradan" diye bağırdı. Sonra çocuk geri geldi. Silahı kafasına dayadı ancak silah ateş etmedi. Daha sonra bir daha geri döndü ve vurdu.

"DAHA ÖNCE BACAĞINDAN VURMUŞ"

- Aralarında çok fazla boğuşma olmadı. Zaten sanırım daha önceden tartışıp gelmişler. Daha önce bacağından vurmuş görenler oldu. İtiş kakış oldu. Çocuk silahla sürekli vurmaya çalışıyordu. Biz silahı sonradan fark ettik. Bir anda vurdu zaten. Vurduktan sonra panikledi ve hemen kaçtı.

“ORTAOKULDAN BERİ KIZIMA TAKINTILIYDI"

Asiye Nur Atalay'ın annesi Rahşan Atalay, “Onu Allah'a havale ediyorum. Kızım benim melek oldu. Asiyemin yaşadığını kimse yaşamasın. Yakalanması sadece biraz içimi rahatlattı. Ama benim kızım gitti ne fayda. Hiçbir şey fayda etmiyor. Kızımla en son dün konuştuk. Bana tost yapmıştı, beraber yedik. Sonra bayramlaşmaya gitti. Arkadaşıyla yemeğe gitti geri geleceğini söyledi. Kızımı almaya gittim, başka arkadaşına gitmişler" dedi.

Atalay, sözlerine şöyle devam etti.

* Ben eve gelene kadar olay olmuş. 5 senedir kızıma takıntısı vardı. Ortaokuldan beri kızımın peşindeydi. Çocukla konuştum, yalvardım, şikayet ettim. 2 sene yattı sonra psikolojisi bozuk diye dışarı çıktı. Kızım başkasıyla evlenecek diye böyle yaptı.

* Evleneceği çocukla konuşuyordu, beni tanıştırdı. Kızım başkasıyla evlenecekti. Onu Allah'a havale ediyorum. Bir kere önüme çıkarsınlar sadece yüzüne tükürmek istiyorum. Kızım Topkapı Matbaacılar Sitesi'nde çalışıyordu. Grafikerlik yapıyordu.

* Arkadaşındayken beni aramıştı ama telefon çok az çekiyordu, ne dediğini duyamadım. Suçu olmasına rağmen dışarıda, kızımın doğum gününde dışarı çıktı.

"HEPİMİZİN EVLADI VAR. YETER"

Aile yakını Neriman Ekşioğlu, “Artık herkes eşini, 'Seni Bergen gibi yaparım' diye tehdit ediyor. Bunları alın içeride tıkın yaşatmayın. İşkence yapın, hepimizin evladı var. Yeter" şeklinde konuştu.

Atalay'ın cenazesi ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından defnedilmek üzere Sultangazi Habibler Yeşil Yayla Mezarlığı'na götürüldü.