AKP’li Çekmeköy Belediyesi’nin park alanında başlattığı kapalı pazar inşaatına tepkiler sürerken AKP’li Üsküdar Belediyesi’nin de Kandilli Küçüksu Mahallesi’ndeki iki parkı yapılaşmaya açtığı öğrenildi. Mahalle halkı geçtiğimiz günlerde parklarını korumak için izleyecekleri yolu konuşmak üzere toplantı düzenledi.

Üsküdar Belediyesi İYİ Parti Meclis Üyesi Onur Çukurlu, “Çocukların bölgede oyun oynayacak, nefes alacak yeri kalmadı. Üsküdar'da ve İstanbul'un başka yerlerinde bu tip uygulamalarla çok karşılaşır olduk. İstanbul’un deprem gerçeği de ortada. Buna rağmen Üsküdar Belediyesinin ve Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in yapmaya çalıştığı bu akıl almaz uygulamalar kamuoyu tarafından şiddetle reddediliyor. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'i ve bu tip uygulamalarla yeşil alanları ranta ve talana açanları akla, mantığa, vicdana ve insafa davet ediyorum” dedi.



BELEDİYE İHALE İLE SATTI

İnşaat çalışmalarının başladığı Sedirli Parkı, mahallenin “afet ve acil durum toplanma alanı”  olarak belirlenmiş durumda. Vatandaşların parkta inşaat başladığını görerek Üsküdar Belediyesi’ne bilgi edinmek için yaptığı başvuruya gelen yanıtta bahse konu alanın 1996 yılında park olarak terk edildiği, 13 Ağustos 2020 tarihinde ise parkın 946 ada, 34 parsel olarak belediye adına tescil edildiği belirtildi. Yani park belediyenin mülkiyetine geçti.

Yanıtta, bu parselin 3 Aralık 2020 tarihinde encümen kararı ile ihale ile satışının yapıldığı açıklandı. Parsel mevcut imar planında yükseklik 15.50 metre, emsal 0.15 yapılanma koşullarında “konut” alanı olarak belirlenmiş görünüyor. Parselin büyüklüğü bin 300 metrekare.

3 DÖNÜMLÜK PARKA DA İNŞAAT

Diğer inşaat başlayan park ise Elysium Serene Sitesi’nin çocuk parkı. Sitenin kamuya yeşil alan olarak terk ettiği 3 dönümlük park, başka bir noktada park alanı ayrılarak konut imarına açılmıştı. Üsküdar Belediye Meclisi’nde 2018 yılının aralık ayı oturumlarında oyçokluğu ile kabul edilen plan değişikliği, 2019 yılının eylül ayında da İBB Meclisi’nde CHP-İYİ Parti grubunun muhalefeti, AKP-MHP grubunun çoğunluk oyları ile onaylanmıştı.

Plan değişikliğinin iptali için sitedeki daire sahipleri tarafından Üsküdar Belediyesi, İBB, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na karşı dava açılmış durumda. Dava sürecinde planın yürütmesi önce durduruldu ancak daha sonra karar üst mahkeme tarafından kaldırıldı. Site sakinleri bu karara da itiraz etti. Mahkeme süreci devam ederken parkta inşaat için hazırlıklar başladı. Vatandaşlar parktaki ağaçların da kesildiğine dikkat çekiyor.

[old_news_related_template title="AKP'li belediyenin ihale oyunu: Önce işe başlattılar sonra ihaleyi verdiler" desc="AKP'li Trabzon Büyükşehir Belediyesi Araklı ilçesinde yapılacak olan beton santralinin su ihtiyacını karşılamak için sondaj yaptırmak için ihaleye çıktı. Ortahisar Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu, teklif vermek için hazırlanan bir kişinin, alanda yaptığı inceleme ihale sonuçlanmadan sondaj çalışmasının başlandığı tespit ettiğini söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/10/iecrop/i_16_9_1654860375.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/akpli-belediyenin-ihale-oyunu-once-ise-baslattilar-sonra-ihaleyi-verdiler-7186086/"]

[old_news_related_template title="Çekmeköy'de AKP'li belediyenin yıkım çalışmasına yürütmeyi durdurma kararı" desc="AKP'li Çekmeköy Belediyesi'nin Mehmet Akif Mahallesi'nde yıkım çalışmaları halk tarafından tepkiyle karşılanırken, geçtiğimiz sene yine AKP'li belediyenin parka akaryakıt istasyonu yapmak istediği ve halkın karşı çıktığı projede yürütmeyi durdurma kararı verildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/08/iecrop/chpp_16_9_1654707541.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/cekmekoyde-akpli-belediyenin-yikim-calismasina-yurutmeyi-durdurma-karari-7182616/"]