AKP'li Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşlara gönderilen 19 Mayıs  Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı mesajında, Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün ismine yer verilmeyerek şu ifadeler yer aldı:

“19 Mayıs 1919 tarihi, düşman işgaline karşı Anadolu’nun her köşesinde yükselen istiklal ve istikbal ruhunun ilk meşalesinin yakıldığı müstesna bir gündür. Şanlı tarihimizden aldığımız ilham ile her zaman gençliğimizin yanındayız.

Aydınlık yarınlarımızın güvencesi gençlerimiz bayrağımızı ulusal ve uluslar arası müsabakalarda dalgalandırmaya, şehrimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye devam edecektir. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun.”

GÖNÜLLERDEN SİLEMEZSİNİZ

Atatürksüz kutlama mesajına sosyal medyadan tepki yağarken, Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinin CHP İlçe Başkanı İbrahim Halil Alagöz de tepkisini şöyle dile getirdi:

“Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, vatandaşa Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama mesajı atıyor. Ancak, bayramın ismini resmi tanımına uygun yazmıyor. Mesajda sadece ’19 Mayıs’ yazılıyor.

Atatürk’ün ismini yazmayabilirsiniz, mesajlarınızdan da silebilirsiniz ama düşüncelerini ve fikirlerini ne gönüllerden ne de zihinlerden asla silemezsiniz. Sizler böyle siyaset yaptıkça, değil Atatürk’ü yok etmek, aksine büyütürsünüz.

Zaten bugün geldiğimiz noktada, insanlar anladılar ki Atatürk'ten uzaklaştıkça, ülke olarak, medeniyet olarak geri gidiyoruz. O yüzden Atatürk sevgisi her geçen gün artarak büyümeye devam ediyor. Sizler iktidardan gidince unutulacaksınız lâkin Atatürk fikirleriyle hep var olacak.”

AKP'Lİ BAŞKAN, ATATÜRK'Ü HATIRLADI

Belediyenin yayınladığı kutlama mesajında Atatürk'ten bahsetmediği yolunda SÖZCÜ internet sitesinde yayınlanan haberden sonra, Başkan Zeynel Abidin Beyazgül, akşam saatleri içinde yeni bir paylaşım yaptı.

Beyazgül, kendi imzasıyla saat 18.16'da paylaştığı kutlama mesajında şu ifadelere yer verildi:

* "19 Mayıs 1919, Gazi Mustafa Kemal'n liderliğinde Anadolu'nun her köşesinde yükselen istiklal ve istikbal ruhunun bağımsızlık yolunda kıvılcım aldığı gündür. Geleceğimizin teminatı olan kıymetli gençlerimize armağan edilen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını tebrik ediyorum."



[old_news_related_template title="Kaymakamlıktan tepki çeken bayram kutlaması" desc="Eskişehir Seyitgazi İlçe Kaymakamlığına ait sosyal medya hesaplarında yayınlanan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı mesajı tepkilere neden oldu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/19/iecrop/81ed81db-bed1-44c6-a262-2538a5836cfd_16_9_1652942501.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/kaymakamliktan-tepki-ceken-bayram-kutlamasi-7143664/"]

[old_news_related_template title="Kurtuluşa ilk adım" desc="16 Mayıs 1919 günü İstanbul’dan kalkan Bandırma Vapuru, 19 Mayıs günü Samsun’a ulaştı. Mustafa Kemal’in kurtuluşa doğru attığı bu ilk adım, ülkeyi “tam bağımsızlığa”, Türk milletini “Cumhuriyet”e kavuşturdu. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, bize bu toprakları vatan yapan Atatürk’ü anıyor ve arıyoruz..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/19/iecrop/grafikbandirma_16_9_1652920358.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/kurtulusa-ilk-adim-7143411/"]