İş insanı Ahmet Sadin Çeker 15 Nisan’da Pendik’te yaya geçidinin üzerine park etti. Kerem Yavuz adlı vatandaş Çeker’i uyararak aracını yaya geçidinin üzerine park ettiğini söyleyerek çekmesini istedi.

Kendi anlatımıyla Yavuz, sakin ve saygılı bir şekilde Çeker’i uyarmasına rağmen Çeker, etrafındakilere Cumhurbaşkanının koruması olduğunu söyleyerek “İstediğim yere park edebilirim. Bu arabayı buradan çektiremezsin” demeye başladı.

Yavuz’un polis çağırma talebi üzerine Çeker, “Seni aldırırım buradan” diye yanıt verdi.

Yavuz, arkasını döndüğü sırada ise Çeker tarafından saldırıya uğradı ve darp edildi. Çevredekilerin araya girmesiyle olay yatıştırıldı.

KAFASINDA YARIKLAR OLUŞTU, DİKİŞ ATILDI

Yavuz, Çeker hakkında şikayetçi oldu, ifadesinde, “Çevrede olaya tanık olan insanların araya girmesi ile şahıs beni darp etmeye son verdi. Bu ara benim elim yüzüm o kadar kan olmuştu ki, elimdeki kanlar yüzünden telefonun dokunmatiği çalışmayacak duruma geldi. Bu yüzden etraftaki insanlardan rica etmem üzerine o kişiler polisi aradılar. Bu hususta olayın vuku bulduğu sokaktaki diğer esnafların ve kişilerin tanık olarak dinlenmesini ve kamera kaydı araştırılması yapılmasını talep ediyorum" dedi.

Darp raporunu da dosyaya sunan Yavuz, aldığı darbeler nedeniyle burnunda kırıklar oluştuğunu, yarılan kafası ve kaşına ise dikişler atıldığını belirtti.

"SİYASİ ARKA PLANI OLMASA YAPABİLECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM"

Dosyanın soruşturma aşamasında olduğunu belirten Yavuz, “Etraftakilere Cumhurbaşkanlığı koruması olduğunu söylemiş. ‘Silahımı çıkarmadım’ da dedi. Değişik bir çehresi vardı, kendine güveniyordu. O an hiç beklemiyordum bunu. Uyarırsınız, park edecek yer yoktu vs der. Aldığım tepki çok şaşırttı. Konuşurken ‘İstediğim yere park ederim’ dedi bir anda. ‘Polisi arayalım, yaya geçidi burası park edemezsiniz’ dedim. Arkamı döndüğümde yumruk attı. Siyasi arka planı olmasa bunları yapabileceğini düşünmüyorum” diye konuştu.

AKP’Lİ BAKAN YAZICI İLE AKRABA

Ahmet Sadin Çeker, Işık Plastik Sanayi ve Dış Ticaret Pazarlama şirketinin yönetiminde yer alıyor. Şirket, uzun süredir iş dünyasında yer alan ve tanınan Çeker ailesine ait.

AKP kurucularından, eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile de akrabalığı bulunuyor. Yazıcı’nın kızı Esra Yazıcı, Çeker ailesinden Abdullah Çeker ile evli.




[old_news_related_template title="AKP'li belediye torpilde sınır tanımıyor! Kardeş, kayın, yeğen..." desc="Bitlis’te AKP’li Tatvan Belediyesi’ne alınan beş sözleşmeli personelden üçünün AKP’li siyasilerin yakın akrabası olması ilçeyi karıştırdı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/11/28/iecrop/torpil_16_9_1669650647.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/akpli-belediye-torpilde-sinir-tanimiyor-kardes-kayin-yegen-7505891/"]