Yakalandığı amansız hastalık nedeniyle hayatını kaybeden gazetemiz Ankara muhabiri Ali Ekber Ertürk son yolculuğuna uğurlandı.

Ertürk için ilk tören SÖZCÜ Gazetesi Ankara Bürosu önünde yapıldı. Törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekilleri, ailesi, gazeteci arkadaşları ve sevenleri katıldı.

Ertürk’ün eşi Hanife Ertürk ve çocukları Aren ile Hezal tabutun başında gözyaşı döktü. Gazetemizin sahibi Burak Akbay da başsağlığı mesajı gönderdi.



Törende bir konuşma yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ‘’Dik ve onurlu duran, her zaman güler yüzlü, haber peşinde koşan değerli bir gazeteciyi kaybettik. Muhabir olarak tanıdım, röportaj yaptık. Gazetecilik farklı bir meslek, direnen, halkın haklarını savunan bir gazetecinin önünde engel yoktur. Ama gazeteciler de ölüm geldiği zaman yapacakları bir şey yoktur. Onu sonsuzluğa uğurluyoruz. Allah'tan rahmet diliyoruz, mekanı cennet olsun’’ dedi.

VASİYETİ: BANA BİR ŞEY OLURSA EMİN ÇÖLAŞAN ABİM KONUŞSUN

Gazetemiz yazarı Emin Çölaşan ise şunları söyledi:

- Ali Ekber ‘Bana bana bir şey olursa başımda Emin Çölaşan abim konuşsun" mesajı göndermişti. Bunu vasiyet olarak gördüm. Şimdi ne yazık ki, bu konuşmayı yapmak zorunda kaldım. Allah’tan rahmet diliyor, hepinizin acılarını paylaşıyorum.

Gazetemiz Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk de ‘’Gazeteciliğine, insanlığına, sevgisine ve yaşama sevincine her zaman hayran kaldığım bir meslektaşımdı. Acımız sonsuz’’ dedi.



Ertürk’ün naaşı konuşmaların ardından alkışlar arasında ve karanfiller eşliğinde cenaze aracına konularak Tuzluçayır Cemevi’ne götürüldü.

Törene CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Milletvekilleri Ömer Fethi Gürer, Ali Haydar Hakverdi, Ali Öztunç, Utku Çakırözer, Gamze Taşçıer, Ulaş Karasu, Ensar Aytekin, Burhanettin Bulut, Polat Şaroğlu, Yıldırım Kaya, Sezgin Tanrıkulu ile Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Koordinatörü Volkan Gültekin, ABB Daire Başkanları Bekir Ödemiş, Hüseyin Çankaya, Yüksel Işık, Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Anka Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Göksel Bozkurt, Haber Müdürü Mansur Çelik, Birgün Gazetesi Ankara Temsilcisi Nurcan Gökdemir, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Sertaç Eş, Parlamento Muhabirleri Derneği Başkanı Kemal Aktaş, RTÜK eski üyesi İsmet Demirdöğen, Türk-İş, Türk- Şeker ve Ankara Sanayi Odası temsilcileri, iş insanı Salim Taşçı ve SÖZCÜ çalışanları katıldı.



ÇALIŞMA ARKADAŞLARI ALİ EKBER ERTÜRK'Ü ANLATTI

Emin Özgönül (Ankara Haber Müdürü) : Her ölüm erkendir ama Ali Ekber’in aramızdan ayrılışı erkenin de erkeni oldu. Yedi yıldır aynı büroda, aynı havayı soluduk, onun soluğu ve gıdası haberdi. Amansız hastalığa yakalandığı günden bu yana yüksek moralle yaşamını uzattı. Yüzündeki gülümsemeyi hiç kaybetmedi. ‘’Ben seni yeneceğim’’ diyerek hayata devam etti ama olmadı. Bir güzel insanı gökyüzüne uğurladık…

Veli Toprak: Ali ile 1996 yılından buyana birlikte haber kovaladık. Sıra dışı haberler ve perde arkaları ona gelirdi. Skandal diyeceğimiz bilgi ve iddiaları muhatabına sormadan haberi yazmazdı. Başka bir arkadaşının yazdığı ses getirecek habere imrenir ‘’Tüh, keşke ben yazsaydım’ derdi. Mekanın cennet olsun, örnek alınacak Yiğido…



Erdoğan Süzer: Ali Ekber sıradan bir insan, sıradan bir gazeteci değildi. Doktorlar 6 yıl önce amansız hastalığa yakalandığını açıklayıp, ‘’‘6 ay ömrü var’ dediklerinde, yaşama haberleri ile tutundu. Son nefesine kadar moralini yüksek tutmaya devam etti. Çalıştığı gazetelere, mesleğe, dostluklara çok şey kattı. Işıklar içinde uyu kardeşim…

Başak Kaya: Gazeteciliğin hakkını veren, dik duruşunu kaybetmemiş bir meslektaşımızı kaybettik. Hastalığının en zor zamanlarında bile Adalet Yürüyüşü’ne katıldı. Manşetleri süslemeyi hep çok sevdi. Bir güzel haberi gördüğünde “Ben daha iyisini yazardım ama eline sağlık güzel olmuş” diye espri yapardı. Onu çok özleyeceğiz…

Deniz Ayhan: Hep zorlu, ses getiren haberleri sever, ‘Bir Ali Ekber Ertürk haberi’ diye paylaşırdı. En acı haberi bu oldu. Zekasıyla, heyecanıyla hep hayran bıraktıran bir gazeteciydi. Türk basını çok cesur kalemini, biz çok sevgili dostumuzu kaybettik. Seni hep gülen yüzünle, esprilerinle ve atlatma haberlerinle hatırlayacağız. Huzur içinde uyu.

Zekeriya Albayrak: Mesaisine ve mesleğine sadık ender gazetecilerden biriydi. Bonkördü, kıymalı pideyi çok severdi ve kendisine pide söylerken ‘Ben ısmarlıyorum’ diyerek bizleri de unutmazdı. Çizgisini hiç bozmadı. Değerli bir kardeşimi, sıra dışı bir meslektaşımı kaybettim.

Yavuz Alatan: SÖZCÜ ailesi değerli bir gazeteciyi, bizler yüreği sevgi ile dolu, meslek tutkunu bir dostumuzu kaybettik. Bu amansız hastalığa yakalandıktan sonra da umudunu hiç kaybetmedi, sahalardan hiç uzaklaşmadı. Güzel dostumuzu yüzünden eksik olmayan gülümsemesi ile hatırlayacağız.

Cem Yıldırım: Hayatımı mesleğine adamış usta bir ağabeyimdi. Son dönemlerinde de büroya gelir, başını masaya yaslar, gücünü toplar, haberlerine devam ederdi. Günden güne eridiğine üzülerek tanık oldum. Nur içinde yatsın.



İki çocuk babası 54 yaşındaki Ali Ekber Ertürk bugün Sivas'ın Divriği ilçesine bağlı Avşarcık köyünde toprağa verilecek.

ALİ EKBER ERTÜRK’E AĞIT

Sevgili öğrencim, sevgili dostum,
Güzel günler görmek için yaşadın.
Gerçek değerini vermektir kastım,
Doğru haber vermek için yaşadın.
*
Devlet malı çalanları yazdın hep,
Gizli, kötü planları bozdun hep.
Halktan saklı olanları çözdün hep,
Kötülüğe vurmak için yaşadın
*
Yazdın gördük kimler suçu saklarken,
Kimler suçu yasa ile aklarken.
İşçi, köylü, memur destek beklerken,
Yaraları sarmak için yaşadın
*
Gazeteci olmak, çiledir çile,
Haber verdin hasta yatarken bile.
Evde büyüttüğün her taze güle,
Has bahçeler kurmak için yaşadın.
*
Baharı bulmuştuk, kovmuştuk kışı,
Dostları ağlattın, akıttın yaşı.
Güzel ad bırakmak her işin başı,
Güzelliğe varmak için yaşadın.
*
Bundan böyle kalbimizde yaşarsın,
Devridaim ile engel aşarsın.
Çok haberde aklımıza düşersin.
Zalimleri yormak için yaşadın.
*
Hüzünlü Ankara, hüzünlü Sivas,
Basın dünyasında tutuluyor yas.
Nevzat haksız yere yapmaz iltimas,
Dosta hatır sormak için yaşadın.

Halk Ozanı Karamanlı Nevzat Dağlı

[old_news_related_template title="Ali Ekber Ertürk'ü kaybettik" desc="SÖZCÜ Ankara Bürosunda muhabir olarak çalışan, mesai arkadaşımız Ali Ekber Ertürk'ü (54), yakalandığı amansız hastalık sonucu kaybettik. Ertürk için bugün SÖZCÜ Gazetesi önünde ve Tuzluçayır Cemevinde tören düzenlenecek. Ertürk, Sivas'ın Divriği ilçesine bağlı Avşarcık köyünde toprağa verilecek." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/23/iecrop/ali-ekber-erturk-1_16_9_1653329405.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/ali-ekber-erturku-kaybettik-7152000/"]