İstanbul'da meydana gelen bombalı terör saldırısının ardından Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından internetin yavaşlatılmasına siyasetçiler de tepki gösterdi.

BABACAN: BU TWEETİ VPN SAYESİNDE PAYLAŞABİLİYORUM

Konuyla ilgili paylaşımında DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Bu tweeti VPN sayesinde paylaşabiliyorum. Güya halkın paniğe kapılmaması için yayın yasağı getirenler, tüm medyayı baskılayarak herkesi daha çok korkutuyor. Cumhurbaşkanlığı, halkın haber alma özgürlüğünü baltalamayın, milleti korkutmayın" dedi.

İNCE: İNTERNETİ YAVAŞLATAN BU HASTALIKLI ZİHNİYET..."

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "Türkiye'ye en büyük zararı; insanların can güvenliğini sağlamak yerine patlama haberine aceleyle yayın yasağı getiren, interneti yavaşlatan bu hastalıklı zihniyet veriyor!" diye tepki gösterdi.

"TEK İCRAATLARI YAYIN VE İNTERNET YASAĞI"

Türkiye İşçi Partisi Sözcüsü Sera Kadıgil ise BTK'nın açıklamasına işaret ederek, "Ülkenin göbeğinde bombalar patlıyor. Saraydaki uçakta, gerçek tehditlerden başka her şeyle ilgilenen İçişleri Bakanı açılışta, saldırgan firarda, dişe dokunur hiçbir bilgi yok. Tek icraatları yayın ve internet yasağı, onun da müsebbibi dalga geçer gibi VPN’le taziye yayınlıyor" ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Taksim'deki patlamada bakanlık çalışanı ve kızı yaşamını yitirdi" desc="Taksim İstiklal caddesinde gerçekleştirilen bombalı saldırıda hayatını kaybedenler arasında bir bakanlık çalışanı ile kızının da olduğu açıklandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 'Yüreğimiz İstanbul'daki hain saldırıdan gelen acı haberle yandı. Çalışma arkadaşımız Yusuf Meydan ve kızı Ecrin'i kaybettik' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/11/13/iecrop/olay21_21759722_16_9_1668371092.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/taksimdeki-patlamada-bakanlik-calisani-ve-kizi-yasamini-yitirdi-7478165/"]

[old_news_related_template title="Twitter, Instagram, YouTube ve Facebook yavaşlatıldı" desc="İstanbul’un en kalabalık lokasyonlarından biri olan Taksim İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlama sonrası Instagram, Twitter, WhatsApp, YouTube, TikTok ve Facebook'ta erişim sorunu yaşandı. BTK, sosyal medya platformlarında bant daraltma uygulaması yapıldığını duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/11/13/iecrop/sosyal-1_16_9_1668354312.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/teknoloji/patlama-sonrasi-sosyal-medya-platformlarinda-yavaslama-7477911/"]