Hakkari’nin Çukurca ilçesi karşısındaki Metina ile Zap Vadisi içindeki Avaşin-Basyan bölgesinde 17 Nisan’da başlatılan Pençe-Kilit operasyonu kesintisiz sürüyor. 5 askerin şehit edildiği terörist saldırısından sonra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile geldiği Çukurca sınırında gün boyu incelemelerini sürdürdü.

Harekatın sürdüğü bölgeyi 1815 rakımlı üs bölgesinden bir süre takip eden Akar daha sonra sahadaki komutanlara taktik ve talimatlar verdikten sonra harekatın sevk ve idare edildiği 2. Ordu Komutanlığına bağlı taktik komuta merkezine geçti. Bakan Akar, harekatla ilgili son rakamları da paylaştı ve bölgede şu ana kadar 100’ün üzerinde teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

 “ZİNCİRİN SON HALKASI PENÇE KİLİT OPERASYONUDUR”

4 askeri şehit eden teröristlerin bir mağarada kıstırıldığını ve “Teslim ol” çağrılarına ateşle karşılık vermeleri üzerine etkisiz hale getirilmeleriyle rakamın 100’ü geçtiğini belirten Akar,

“Operasyonlarımız bölgedeki olumsuz hava şartlarına rağmen devam ediyor. Harekata kara, hava ateş destek vasıtaları ile İHA ve SİHA’larımızla da yoğun destek sağlıyoruz. Mağaraya gerçekleştirdiğimiz operasyonla şehitlerimizin kanlarını, yakınlarının ise gözyaşlarını yerde bırakmadık, bırakmayacağız. Pençe harekatlarımız devam ediyor.

Bu bir zincir, zincirin son halkası da Pençe-Kilit operasyonudur. Bu operasyonu da başarıyla tamamlayarak hem kilidi kapatacak, hem de hudutlarımızın tam olarak kontrolünü sağlamış olacağız. Buna çok yaklaştık. Büyük kahramanlık ve fedakarlıkla gerçekleştirdiğimiz mücadelenin başarıyla sonuçlanmasına az kaldı.

Terör örgütünün ele başları dahil büyük panik içindeler. Örgütte çöküş alametleri var. Bunlar istihbarat raporları, terörist ifadelerinde de ortaya çıkıyor. Biz artan bir şiddet ve tempoda taarruzi ruhla operasyonlarımızı sürdürecek, asil milletimizi, 40 yıldır başına musallat olan bu terör belasından kurtaracağız” diye konuştu.

“TÜRK, KÜRT KARDEŞTİR BUNUN AÇIK KANITI ŞEHİTLİKLERDİR”

TSK’nın tek hedefinin terör örgütü ve teröristler olduğunun altını çizen Hulusi Akar,

“Kürtler ve Türkler kardeştir. Yüzyıllarca ekmeğimizi, suyumuzu paylaştık. Bunun en açık kanıtı şehitlikler. Bütün şehitliklerde Türkler-Kürtler-Araplar birlikte yatıyor. Teröristlerin arkasında kim olursa olsun terörle mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz" dedi. Bakan Akar, geceyi de Çukurca’daki harekat merkezinde geçirdi.

[old_news_related_template title="Pençe Kilit operasyonunda 5 asker şehit oldu" desc="Pençe Kilit operasyonunda teröristlerle çıkan çatışmada 5 asker şehit oldu, iki asker yaralandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/24/iecrop/whatsapp-image-2020-02-27-at-10.35.56_16_9_1653389888.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/son-dakika-pence-kilit-operasyonunda-uc-askerimiz-sehit-oldu-7153127/"]