Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Bingöl Üniversitesi’nde yapacağı konferansa eğitimciler için katılma zorunluluğu getirdi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bakan Çavuşoğlu’nun konferansı için kent merkezi ile bağlı köylerdeki okul müdürlüklerine konferansa katılması için dilekçe gönderdi.

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tokuş imzası ile gönderilen dilekçede kent merkezi ile bağlı köylerde okul müdürleriyle birlikte en az iki öğretmenin konferansa katılması gerektiği belirtildi.

Gönderilen dilekçede okul müdürleri ve iki öğretmenin en geç saat 12.45’te konferansın yapılacağı yerde hazır bulunmalarına yönelik verilen talimat ise dikkat çekti.

DİLEKÇELİ KATILIM TALİMATI

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tokuş adıyla okullara gönderilen dilekçede şu ifadeler kullanıldı:

“Bingöl Üniversitesi tarafından 14 Haziran 2022 Salı Günü saat 13.00’da Recep Tayyip Erdoğan Merkezi’nde Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun katılımı ile ‘Girişimci ve İnsani Türk Dış Politikası’ Konferansı düzenlenecektir. Bu kapsamda gerçekleştirilecek olan konferansa ilimiz merkezdeki okul/kurumlar ile merkeze bağlı köy okullarımızdan 1 okul müdürü ve en az 2 gönüllü öğretmenin katılmaları hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.”

“SALON DOLMADIĞI İÇİN BU UYGULAMAYI YAPIYORLAR”

Konferanslara eğitimcileri talimatla gönderilmelerinin doğru olmadığını belirten Eğitim-Sen Bingöl Şube Başkanı Faruk Aris,

“Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Bingöl Üniversitesi’nde gerçekleştireceği konferans için Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından her okuldan 1 müdür ve 2 öğretmenin katılması için yazı gönderilmesi artık alışılmış bir olay ve ilk defa da olmuyor.

Bunu yapmalarının sebebi ise muhtemelen salon dolmuyor ve yıllardır bu uygulamayla salonu doldurmaya çalışıyorlar. Bir yerde salon dolmuyor öğretmen ve öğrencilerle salon doldurulmaya çalışılır. Eğitimcilere bu gibi zorlamaları doğru bulmuyorum” ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Çavuşoğlu: Kürt kardeşlerimize en çok zararı veren, düşmanlık yapan PKK'dır" desc="Diyarbakır'da terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocukları için HDP binası önündeki evlat nöbetini sürdüren aileleri ziyaret eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'Duymak isteyenlere, PKK terör örgütünün nasıl bir terör örgütü olduğunu, Kürtlere ne kadar zarar verdiğini, buradaki aileler, anneler ve babalarımız feryatlarıyla anlatıyor. Bugün bu ziyarette PKK'lıların, buradan kaçırdıkları evlatlarımızı sadece Kandil'e değil, Suriye'ye de götürdüklerini bizzat ailelerden işittim. Kürt kardeşlerimize en çok zararı veren, düşmanlık yapan da PKK'dır' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/13/iecrop/cavusoglu-23_16_9_1655142505.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/cavusoglu-kurt-kardeslerimize-en-cok-zarari-veren-dusmanlik-yapan-pkkdir-7191793/"]