Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, Manavgat'ın 3 bin dönümlük Ulualan Bölgesinde otel ve golf sahası yapma planı, Antalya 3. İdare Mahkemesi’nce iptal edildi.

"BU KARAR HALKIN DİK DURUŞUNUN GÖSTERGESİDİR"

Konu hakkında açıklamada bulunan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen;

"Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, Manavgat’ımızın geleceği olan 3 bin dönümlük Ulualan bölgemizde otel ve golf sahası yapma planının, “kamu yararına aykırı” bulunarak Antalya 3. İdare Mahkemesi’nce iptal edildiğini büyük bir sevinçle öğrenmiş bulunmaktayım.

Bu karar, Manavgat halkımızın dik duruşunun, yaşadığı kentine sahip çıkışının, birlik ve beraberliğimizin tüm Türkiye’ye örnek olabilecek en güzel göstergesidir.

Bu vesileyle, Manavgat Belediyemizin öncülüğünde kurularak inançla tüm sivil toplum kuruluşlarını harekete geçiren Ulualan’ı Koruma Platformu’na, hukuki süreçte verdiğimiz mücadelemizde yanımızda yer alarak başarıda çok büyük katkıları olan Mimarlar Odası Antalya Şubesi’ne, tüm sivil toplum kuruluşlarımıza, Manavgat menfaatlerini öncelikli kılarak siyasetin önünde tutup, sahip çıkabilen siyasi partilerimize, duyarlı davranarak imza veren, mücadelemize gönül veren tüm Manavgat halkına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

[old_news_related_template title="AKP'li belediye mahkeme kararına uymadı, çevreciler kararı kapıyı astı" desc="Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmak istenilen deniz dolgusu kıyı düzenleme projesine çevrecilerin yaptığı itiraz üzerine mahkeme durdurma kararı verdi. Ancak, mahkemenin kararına uymayan AKP'li belediye, bölgede çalışmalara devam edince ORÇEV (Ordu Çevre Derneği) ikinci kez suç duyurusunda bulundu. Buna rağmen belediye çalışmalara devam edince ORÇEV inşaat alanına gidip eylem yaparak mahkeme kararını kapıya astı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/30/iecrop/mahkeme_16_9_1648619724.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/akpli-belediye-mahkeme-kararina-uymadi-cevreciler-karari-kapiyi-asti-7042400/"]

 

[old_news_related_template title="Tekirdağ'da çevreyi kirleten tesislere 6 milyon lira ceza!" desc="Tekirdağ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü'nce yılın ilk 3 ayındaki denetimlerde çevreyi, havayı ve suyu kirlettiği tespit edilen 45 işletmeye yönelik 6 milyon 799 bin 850 lira ceza uygulandı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/05/iecrop/resim7_20194168_16_9_1649147636.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/tekirdagda-cevreyi-kirleten-tesislere-6-milyon-lira-ceza-7055003/"]