AKP ve MHP'nin Meclis'e sunduğu basına ve sosyal medya yeni yaptırımlar getiren dezenformasyon yasasına karşı tepkiler gelmeye devam ediyor. Basın meslek örgütleri, yarın ve Çarşamba günü yapacakları basın açıklamaları ile yasa tasarısının geri çekilmesini talep edecek.

22 Haziran Çarşamba günü TBMM’de görüşülmesi beklenen Sosyal Medya Yasa Tasarısı’na karşı çıkmak için bir araya gelen yedi basın meslek örgütü yarın saat 14.00’de Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin Konferans Salonu’nda toplantı düzenleyeceklerini duyurdu.

"KABUL ETMİYORUZ"

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nden yapılan yazılı duyuruda, "Sosyal Medya ve Dezenformasyon Yasa Tasarısı’na karşı çıkan basın meslek örgütleri tüm yurttaşların haberleşme özgürlüğüne engel olacak, tutuklu gazeteci sayısını artıracak bu girişimden vazgeçilmesini istiyor. Gazetecilerin katılımı olmadan Basın Kanunu yapılmasını kabul etmiyor" denildi.

"GERİ ÇEKİLMESİNİ İSTİYORUZ"

Basın Konseyi'nden yapılan açıklamada ise, "Sansür Yasası'na karşı Salı günü İstanbul ve diğer kentlerde, Çarşamba günü Ankara'dayız. Basın tarihimize kara bir leke olarak geçecek bu yasanın geri çekilmesini istiyoruz" denildi.
[old_news_related_template title="Soyadım Sansür ama çıkacak bu yasa beni korkutuyor" desc="Muhabirimiz Latif Sansür, iktidarın yeni sansür yasasını değerlendirdi. Ege’nin duayen gazetecilerinden olan Latif Sansür, ‘dezenformasyon yasası’nın haberciliğe ağır darbe vuracağını belirtti. “İlk defa soyadım beni korkutuyor” dedi ve şu tespitleri yaptı..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/20/iecrop/12sansur_16_9_1655691699.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/soyadim-sansur-ama-cikacak-bu-yasa-beni-korkutuyor-7203387/"]

[old_news_related_template title="Sansür yasası" desc="" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/17/iecrop/yilmaz-ozdil-son_16_9_1655490174.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/yazarlar/yilmaz-ozdil/sansur-yasasi-2-7200319/"]