İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) temmuz ayı toplantısı Yenikapı’daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar başkanlığında toplandı. Toplantıda İBB Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün Rumeli Hisarı-Aşiyan Füniküler hattına entegre olacak Aşiyan-Üsküdar deniz ulaşım hattı oluşturulması teklifi oylandı.

Teklifte, toplu ulaşımda deniz payının geliştirilmesi ve yaka geçişlerinde karayoluna alternatif modların düzenlenmesinin hedeflendiği belirtildi. Hattın, M5 Üsküdar-Çekmeköy, M6 Levent-Boğaziçi Üniversitesi/Hisarüstü, F4 Rumeli Hisarı-Aşiyan metro/füniküler hatları arasında entegrasyon sağlayacağı kaydedildi.

ÜCRETLER BELİRLENDİ

Aşiyan-Üsküdar hattının ücretinin de 9.37 TL olması önerildi. Daha önceki UKOME toplantısında kararı alınan Aşiyan-Anadolu Hisarı-Küçüksu ring deniz yolu hattının ücreti de bu teklifin içinde belirlendi. Ücretin bir tam elektronik bilet ücreti yani 7.67 TL olması istendi.



Teklif oybirliği ile kabul edildi. 2 deniz hattı da füniküler hattının ekim ayında açılmasının ardından seferlerine başlayacak.

[old_news_related_template title="Rumeli Hisarı önümüzdeki yaz ziyarete açılıyor" desc="İstanbul'un fethinin tanığı, Boğaz'ın koruyucusu olan hisarlarda, İBB tarafından başlatılan restorasyon çalışmasında sona yaklaşıldı. Rumeli Hisarı'ndaki çalışmaların önümüzdeki yaz tamamlanarak hizmete girmesi planlanıyor. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/18/iecrop/tarihi_16_9_1650295180.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/kultur-sanat-haberleri/rumeli-hisari-onumuzdeki-yaz-ziyarete-aciliyor/"]