Sosyal medyadan paylaşım yapan eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, adalet sistemine yönelik eleştirilerde bulundu.

Arınç, şunları söyledi:

*Milletimizin ivedilikle ihtiyaç duyduğu şey; adaletin günlük siyasi çekişmelere konu edilmesinden kurtarılarak yeniden sağlam temellere oturtulmasıdır.

*Eğer ülkemizde bir beka problemi söz konusu ise problemin kaynağı milletimizin bu ihtiyacında aranmalıdır.

*Bir dönem çeşitli vesayet odaklarının etkisi altındaki yargı tarafından mağdur edilen bizlerin hikayeleri hafızalarda tazeliğini korurken, dünün mağdurlarının mağrur ifadelerle yaşanan hukuksuzluklara gözünü yumması kamu vicdanını yaralamaktadır.

*Beyan edilen fikirler beyan eden kişinin dışındaki toplumsal kesimlerin, siyasi iradenin hoşuna gitmese dahi ifade özgürlüğünün kısıtlanamayacağı da geçmişteki birçok AİHM, Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay kararlarıyla içtihat haline gelmiştir.

*İfade özgürlüğü; Evrensel İnsan Hakları Beyannamesi, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve anayasamız tarafından güvence altına alınmıştır. Demokrasinin tekâmülü ve bir toplumun olgunlaşması ancak bu hürriyete gösterdiği saygı ve hoşgörü oranında mümkündür.

*Yasama ve yürütmenin yanında üçüncü erk olarak yer alan yargının en temel görevi; hiçbir tesir altında kalmadan, bağımsızlık ve tarafsızlık prensibine yaslanarak, milletimizin vicdan terazisine uygun kararlara imza atarak adaleti hayata geçirmektir.



[old_news_related_template title="Bülent Arınç'tan AKP'lileri kızdıracak Erdoğan açıklaması" desc="AKP’ye ilişkin eleştirileriyle sık sık gündeme gelen Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Arınç, hayat pahalılığı ve zamları küçümseyen AKP’li isimleri de eleştirerek, 'Yani ben 2 kilo et yiyeceğime yarım kilo et yerim diye göğsünü gere gere dolaşıyor. Ulan 2 kilo et kaç para biliyor musun sen?” ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/17/iecrop/arinc-1_16_9_1650222216.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/bulent-arinctan-akplileri-kizdiracak-erdogan-aciklamasi-7080775/"]