İstanbul'un Çekmeköy ilçesi Mehmet Akif Mahallesi'nde bölgedeki tek yeşil alan ve deprem toplanma olan parkın AKP'li Çekmeköy Belediyesi tarafından imara açılıp, yapılaşma ısrarı sürüyor.



Vatandaşların 62 gündür nöbet tuttuğu parka sabah saat 08.00 sıralarında çevikkuvvet polisleri eşliğinde iş makineleri girdi.

VATANDAŞLARA POLİS MÜDAHALE ETTİ

İş makinelerinin parka girmesini engellemeye çalışan vatandaşlarla polis arasında arbede yaşandı.

Polisin gruba müdahalesinin ardından ilk belirlemelere göre 10 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınan isimler arasında CHP'li isimlerin de olduğu aktarıldı.



CHP Çekmeköy İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada, “Sabah iş makineleri ve polislerle parka girilmeye çalışılınca orada nöbet tutan vatandaşlar da iş makinelerine engel olmaya çalıştı. Bunun üzerine polis müdahale etti gruba. Yaklaşık 10 kişi gözaltına alındı. Bizden de gözaltına alınanlar var. Kadın Kolları yöneticimiz Saadet Çerkez ve yönetimden Cemal Yıldız arkadaşımız gözaltında” dedi.



BELEDİYEDEN AÇIKLAMA

Çekmeköy Belediyesi'nden alanla ilgili yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada şu bilgiler yer aldı:

*21.09.2016 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi 1486 sayılı meclis kararı ile Çekmeköy Belediyesi'ne devredilen kapalı pazarın yanında bulunan alan; 29.11.2021 tasdik tarihli 1/5000 Ölçekli Çekmeköy Nazım İmar Planı'nda "Belediye Hizmet Alanı" lejantında kalmaktadır. Toplam 6837 m2 olan bu alanın 4141 m2'si belediye hizmet alanıdır.

*Belediye hizmet alanın içerisinde bulunan 2696 m2 'ye ise semt pazarı yapılması planlanmıştır. Ayrıca bu alanda betonarme bir imalat yapılmayacağından etrafı açık şekilde yeşil alanları ile birlikte kullanılacağı için deprem toplanma alanı olarak da kullanılmaya devam edilecektir. Yukarda belirtilen teslim tarihinden itibaren bu alan alışveriş yapan vatandaşlar için bir dinlenme alanı olarak tahsis edilmiştir.

*Bölgede kurulan semt pazarlarından alınan şikayetler ve yaşanan sorunlar değerlendirilerek çalışmalara başlanmıştır. Kaldı ki bu dinlenme alanı tüm Çekmeköylülerin bildiği gibi ne ilçenin en büyük ne de ikinci büyük parkıdır.

*Mahalle arası sokak pazarlarının özellikle pazar kurulan sokaklarda yaşayan vatandaşlarımıza; ulaşım, gürültü, acil durumlar ve sağlık açısından oluşturduğu mağduriyetlerin önüne geçilmesi adına; vatandaşlarımızın pazar ihtiyaçlarını karşılayabilmesi, hem hijyenik hem düzenli hem de daha konforlu bir şekilde alışverişlerini yapabilmesi için etrafı tamamen açık sadece üstü kapalı olacak bir ek tesis yapılması planlanmıştır.

*Semt pazarının bitimiyle bölgedeki mahalle arası pazarlar bu alana taşınacaktır. Söz konusu alanın tamamına değil belirli bir bölgesine konumlandırılacak semt pazarında gerekli peyzaj çalışmaları da yapılacaktır. Proje çelik konstrüksiyondan yapılacak olup çatısındaki güneş enerjisi panelleri ile kendi elektriğini kendisi üretecektir. Ayrıca;  açık alanlarda aydınlatılmış ahşap  oturma bölümleri bulunacak, mevcut park ve yürüyüş yolları da bu projeye uygun hale getirilecektir. DHA

[old_news_related_template title="Çekmeköy'de AKP'li belediyenin yıkım çalışmasına yürütmeyi durdurma kararı" desc="AKP'li Çekmeköy Belediyesi'nin Mehmet Akif Mahallesi'nde yıkım çalışmaları halk tarafından tepkiyle karşılanırken, geçtiğimiz sene yine AKP'li belediyenin parka akaryakıt istasyonu yapmak istediği ve halkın karşı çıktığı projede yürütmeyi durdurma kararı verildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/08/iecrop/chpp_16_9_1654707541.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/cekmekoyde-akpli-belediyenin-yikim-calismasina-yurutmeyi-durdurma-karari-7182616/"]