Balıkesir Büyükşehir Meclisi'nde bugün yapılan BASKİ Genel Kurulu toplantısında, CHP ve İYİ Parti'nin suya yüzde 50 indirim önergesi gündeme alınmadı. Mecliste tansiyon bir anda yükseldi.

TOPLANTI SALONUNUN IŞIKLARINI KAPATTILAR 

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde Cumhur İttifakı’nın önerisiyle su fiyatının yüzde 50 indirilmesinin ardından, diğer belediyelerde bu uygulamanın yapılmaması tartışma konusu olmuştu.

Balıkesir Büyükşehir Meclisi, BASKİ Genel Kurulu'nda, bugün yapılan toplantıda, suya yüzde 50 indirim isteyen CHP ve İYİ Parti'nin önergesi gündeme alınmayınca mecliste tansiyon yükseldi. Bunun üzerine AKP ve MHP meclis üyeleri salonu terketti. Üstüne birde salonun ışıkları kapatılarak, Millet İttifakı meclis üyeleri karanlıkta bırakıldı. Meclis üyeleri cep telefonu fenerleri ile salonu aydınlatmaya çalıştı.

"HANİ İNDİRİM VARDI, NEREDE İNDİRİM"

Suya yüzde 50 indirim önergesini gündeme almayarak salonu terk eden AKP ve MHP'li meclis üyelerinin arkasından bağıran CHP Meclis Grup Başkanvekili ve Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, "Yazıklar olsun, önergeleri gündeme almıyorsunuz. Sahtekarsınız, sahtekarsınız. Dünden beri bağarıyorsunuz, bir an evvel zamları yapalım diye. Niye kaçıyorsunuz. Getirin yüzde 50 indirim yapalım. Hani indirim vardı. Nerede indirim. İndirim nerede. Algıyla memleket yönetiyorsunuz, yazlıklar olsun" diyerek, meclis üyeleri ile birlikte tepki gösterdi.

10 KASIM KONUŞMASI MECLİSİ GERMİŞ, CHP VE İYİ PARTİ SALONU TERK ETMİŞTİ

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin dün yapılan birinci oturumunda, grubu bulunan partilerin sözcülerinin 10 Kasım Atatürk'ü anma konuşmalarında, AKP Grubu Sözcüsü Mehmet Birol Şahin'in "Sürekli Atatürk, Atatürk diyerek, Atatürk'ün veciz sözlerini sloganlaştırarak, onun mirasına, onun hatırasına sahip çıkamayız. Biz bu kavramları lafla istismarını yapmadan hızla yerel yönetimlerde icraatlarımızla, genel yönetimlerde her alanda gerçekleştirerek çalışıyoruz" sözlerine CHP ve İYİ Parti Grubu tepki göstererek meclis salonunu terk etmişlerdi.

[old_news_related_template title="Ekonomiye ilişkin 'torba kanun teklifi' Meclis'te" desc="TBMM Genel Kurulunda, ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/10/25/iecrop/meclis-aa_16_9_1666733362.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonomi/ekonomiye-iliskin-torba-kanun-teklifi-mecliste-7441493/"]