Jandarma Genel Komutanlığı’nın göç paylaşımını "Bu, şiirlerle romantize edilecek bir mesele değildir" şeklinde eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Göç İdaresi'nden randevu talep edeceğini açıklamış ve göç sorunuyla ilgili 3 soru yöneltmişti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na "Kılıçdaroğlu her zamanki gibi saçmalamış yine. Ömrü saçmalamakla devam ediyor" diye yanıt vermişti.

"SOYLU YİNE ARSIZCA İFTİRALARINA DEVAM EDİYOR"

CHP'li yöneticiler, Soylu'nun açıklamalarına yanıt verdi. O yanıtlardan bazıları şu şekilde:

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak: Ey Atama İçişleri Bakanı! On parmağında on kara herkese bulaştırmayı bırak, Genel Başkanımız 3 soru sordu. Laga luga etmeden cevap ver. Daha önce ortaya attığın zırva iddiaları da ispatla. İspatlamaman halinde nasıl anılacağını biliyorsun.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca: Bakanlığı süresinde sınırlarımız yol geçen hanına dönmüş, uyuşturucu baronları ortalıkta cirit atıyor, pudra şekerciler, kara para aklayıcılara bakanlığın kapılarını sonuna kadar açılmış. Tüm bunları millet unutsun diye hadsizce Genel Başkanımıza saldırıyor. Millet unutmaz...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba: Soylu yine arsızca iftiralarına devam ediyor. Ey Soylu; Genel Başkanımız SGK'da tek bir yanlış hukuksuz iş yapmadı. Ama senin bakanlığında uyuşturucudan insan kaçakçılığına, hırsızlıktan tescilli dolandırıcılığa kadar her türlü suça bulaşıldı, devletin imajı karalandı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel: HADSİZ Suç İşleri Bakanı Genel Başkanımızın zerre kusuru olsa yargı elinizde, idare elinizde 1000 kez çıkarırdınız 20 yılda. Ama bakanlığı devrederken göreceğim seni korkudan dizlerin titreyecek... Bu güzel ülkeye ve insanlarına yaptıklarının hesabını bir bir soracağız senden!

"UNUTMA YARINA KALIR AMA ASLA YANINA KALMAZ"

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay: Hadsiz Suç İçişleri Bakanı kanla kurulan ülkenin sınırlarını yolgeçen hanına çevirdin. Kadim devleti mafya bozuntularına, kara para aklayıcılara, uyuşturucu tacirlerine kol kanat gerer hale getirdin. Unutma yarına kalır ama asla yanına kalmaz.

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan: Bırak zırvalamayı, terbiyesizliği. Sayın Genel Başkanımız 3 tane soru sordu çamura yatma. Sınırlarızın delik deşik edilmesine göz yuman o kurumlar sana bağlı. Ya yanıt ver işini yap ya da istifa et!

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir: Sayın Genel Başkanımız millet adına sınırlarımızın nasıl kevgire çevrildiğini soruyor. Sorumluluk makamındaki Süleyman Soylu suçüstü yakalanmış her suçlu gibi cevap vermek yerine iftira atarak kurtulma telaşında. Ne yaparsanız yapın hesap vereceksiniz!

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi: Soylu eskiden saçmalardı görülen o ki yetmemiş işi iftira ve yalan boyutunda devam ettirmeye kararlı. İhanet suç örgütleri ile iş tutmaktır! İhanet bulunduğu konumdan güç alıp hadsizce saldırmaktır.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır: Organize suç örgütlerinin ağzına sakız olmuş, dün kara dediğine bugün ak diyebilen bir omurgaya sahip sözde “İçişleri Bakanı” Süleyman Soylu! Sen, safsatayı bırak! Kaçak yollarla ülkemize gelen sığınmacılara bak! Beceriksizliğiniz sayesinde ülkemiz adeta yolgeçen hanına döndü!

[old_news_related_template title="Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na sert sözler" desc="CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Göç İdaresi Başkanlığı’nın görevini yerine getirmediği ifadelerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sert yanıt verdi. Kılıçdaroğlu için 'her zamanki gibi saçmalamış' diyen Soylu, 'O bir kere SGK Genel Müdürlüğü döneminde Türkiye’ye yaptığı ihanetlerin bedelini ödesin Bir takım sorular soruyor. O soruların cevapları verildi Türkiye’de” ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/11/iecrop/soylu_16_9_1649686458.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/soyludan-kilicdarogluna-sert-sozler-7068397/"]