TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Adalet Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerine katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ı soru yağmuruna tuttu. Karaca, soru önergelerini yanıtlamayan Bozdağ’a “Milletvekillerini muhatap almıyor musunuz?” diye sordu.

‘BİN SORU SORDUM, TEK YANIT ALAMADIM’

Bakan Bozdağ’a 8,5 ayda 40 soru önergesi yönelttiğini ve binin üzerinde soru sorduğunu belirten Karaca, “Bir tanesine dahi yanıt vermediniz. Elimizde kalan tek denetim mekanizması soru önergesi ama maalesef bakanlığınız süresince 40 soru önergesinde yaklaşık bin küsur soru sormuşum, daha bir tanesine cevap vermemişsiniz. Milletvekillerinin soru önergeleri neden yanıtlanmıyor? CİMER'den başvuruyoruz; ‘Siz milletvekilisiniz, soru önergesiyle talebinizi ve sorularınızı yöneltebilirsiniz’ yanıtı geliyor. CİMER'den gelen cevap bu ama sizden bu soru önergelerine hiçbir yanıt gelmiyor” ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Tuncay Özkan'dan Bakan Bozdağ'a: Hafızın sesi çok güzel, icraat sıfır" desc="CHP Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a, 'Adalet, damdaki kuş değil, eldeki kuş. Hep damdaki kuşu anlattık. Sayın Bakanım Ali Şeriati'den arkadaşlar atfettiler, ben de bir sözüyle bitireyim, diyor ki 'Ne söyleyen söylediğinin farkında ne dinleyen dinlediğinin farkında, herkes hafızın sesinden bahsediyor.' Sayın Bakanım, çok güzel bir konuşma hazırlamış. Hafızın sesi çok güzel, icraat sıfır' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/11/15/iecrop/ozkan-23_16_9_1668539133.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/tuncay-ozkandan-bakan-bozdaga-hafizin-sesi-cok-guzel-icraat-sifir-7481817/"]