CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Özel şunları söyledi:

"ERDOĞAN ESAD'LA GÖRÜŞMEYİ KAFASINA KOYMUŞ"

"Bugün Recep Tayyip Erdoğan'ın MKYK Toplantısı'nda söylediği bazı ifadeler bir köşe yazarının, köşesine taşınmış, oradan okuduk. Recep Tayyip Erdoğan, 'Keşke Esad Özbekistan’a gelseydi, görüşürdüm yüzüne söylerdim ama o gelmez' diyor. Şimdi bu cümleyi kullanmış olabilir dinlemenin mümkün olmadığı büyük bir toplantıyken, toplantının en can alıcı cümlesi bugün Hürriyet Gazetesi'nde bir köşede. Bu servis edilmiş demek.

Yoksa köşe yazarının gidip ortam dinlemesi yapması değil, AKP'nin kurumsal olarak Recep Tayyip Erdoğan'ın bu cümlesini servis etmesi söz konusu. Yani Tayyip Bey hangi hal ve şartta olursa olsun Esad'la görüşmeyi kafasına koymuş ve bunun yolunu yapıyor. Hem Türkiye kamuoyunu hazırlıyor, hem de Esad'a selektör yapıyor.

Bunu Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Genel Başkanımız 2012'den beri dilinde tüy bitene kadar söylüyor. Peki o günden bugüne ne oldu? 'Esad'la görüşmem, Esad'ın elinde kan var artık o benim için Esad değil, Esed. Diktatörler görüş diyenler gitsin kendi görüşsün' diyenler seçim senesine gelinince bugün başka bir noktaya geldi.

'Ey Merkel' deyip, U dönüşü yapıp Merkel'in karşısına geçen Recep Tayyip Erdoğan, 'Ey Macron' deyip, 'Macron iyi dostumdur' diyen Recep Tayyip Erdoğan, 'Ey Trump' deyip, Trump'tan destek isteyen Recep Tayyip Erdoğan'ın bu U dönüşünü yapacağı zaten belli zaten kaçınılmaz."

'MİLLETİN BEKLEDİĞİ SES SAVCILARDAN'

"AKP Milletvekili Mücahit Arınç bir TV programında rüşvet iddialarıyla ilgili, 'İddialar ve gerçekliğiyle alakalı bir durum varsa bu acilen soruşturulmalı' ifadelerini kullanmış. Bundan tam 18 gün önce biz suç duyurusunda bulunduk. AKP'den, savcılardan, emniyetten ses yok Mücahit Arınç'tan ses var.

Mücahit Arınç'ın sesi kendini bağlar mı bilmem ama partisinden duymayı beklediğimiz ses çok daha yukarılardan. Esas milletin beklediği ses savcılardan. İsimlerinin başında Cumhuriyet unvanını taşıyan savcıların bu kadar kokuşmuş, bu kadar rezalet bir duruma kayıtsız kalmalarına günü gelince biz kayıtsız kalmayacağız."

"GELİNCE DÜZELTECEĞİZ"

Sosyal toplu konut projesine ilişkin de konuşan Özel, "Bizim karşı olduğumuz yüksek ödemeler, peşinat istenmesi, 6 ayda bir ödemelere zam gelecek olması ve eve geçmeden kira ödeme zorunluluğu. Biz kanun teklifimizi hazırladık. 5 bin 500 lira asgari ücretli ya da tek maaşlı bir polis kirasını mı ödeyecek bu parayı. O yüzden biz diyoruz ki eve geçsinler kira ödemekten kurtulsun, bu parayı versin. 60 bin peşinatı kim nasıl bulacak? TOKİ bu süreçleri iyi yönetmiyor. Geldiğimizde bu projeleri durdurmayacağız. Biz devam ettireceğiz. Biz gelince gerçek sosyal konutlar olacak. 1 Ekim'de kanun teklifi vereceğiz, düzeltirlerse ne ala düzeltmezlerse biz gelince düzelteceğiz" ifadelerini kullandı.

"SEN ZURNANIN SON DELİĞİSİN"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un "İzmir işgal altında" sözlerine yanıt veren Özel, "Hadsiz. Kendilerine oy verilirse demokrasi, başkasına verilirse hadsiz bir şekilde İzmirli seçmenin tercihini aşağılıyor. Sen kimsin atanmış. Sen seçilmiş birinin atadığı zurnanın en alttaki deliğisin! Sen İzmir'de muhtar bile olamazsın!" şeklinde konuştu.

[old_news_related_template title="CHP'li Özel'den MHP'li Bülbül'e sert yanıt" desc="CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP’nin E-ticaret Kanunu’na ilişkin Anayasa Mahkemesi’ne yaptığı başvuruyu eleştiren MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül’e yanıt verdi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/09/15/iecrop/ozgur-ozel-11_16_9_1519039595_16_9_1663259192.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/chpli-ozelden-mhpli-bulbule-sert-yanit-7366232/"]