CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, TBMM Genel Kurulu’nda konuştu. Konuşmasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu da sert şekilde eleştiren Özkoç, şunları söyledi:

* “Taksim’de gerçekleşen hain terör saldırısını lanetliyoruz. Acımız çok büyük. Saldırıda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağolsun.

* Türkiye’de bir evladımızın canı yanıyorsa Türkiye’nin canı yanıyor demektir. Bir evladımızı kaybettiysek aslında herkes kendi ailesinden bir kişiyi kaybetmiştir. İçimizi yakan bu olaylarla ilgili ağzımızdan çıkan sözlere dikkat etmeliyiz. Hele ki devlet makamında bu konuyla ilgili yerlerde olan insanlar, sözlerinin nereye gittiğini bilmek zorundadır.

* Böylesine vahim bir olayla ilgili terörün kimden geldiği, nasıl geldiği lanetlenmesi gereken bir olayla ilgili, ‘Biz bu olayda mahcubuz’ diyen bir İçişleri Bakanı varsa, söylenecek tek bir söz vardır. İçişleri Bakanları mahcup olmazlar. İçişleri Bakanları gereğini yaparlar. Gereğini yapamıyorlarsa da o koltukta oturmazlar. Senin mahcubiyetin eğer bu ülkenin evlatlarının canıyla ödeniyorsa o zaman senin mahcubiyetinin bizim nezdimizde hiçbir karşılığı ve değeri yoktur.

“HESAP SORAMAYACAĞIMIZ DÜNYADA EVLATLARIMIZ İÇİN HİÇBİR ÜLKE YOKTUR”

* Bütün terör örgütlerini lanetliyoruz. Ama Türkiye güçlü bir ülke, istihbaratı güçlü bir ülke, emniyet teşkilatı güçlü bir ülke. Biz, emniyet teşkilatımıza güveniyoruz. Ülkemizin istihbaratına güveniyoruz. Fakat güvenmediğimiz kişi, İçişleri Bakanının tam da kendisidir.

* İçişleri Bakanı bir açıklama yapıyorsa ilk önce iktidarının kendi içinde bir değerlendirme yapması gerekir. Eğer Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bir bakanı böyle bir vahim terör olayından sonra ‘Amerika vardır ve onu lanetliyoruz’ diyorsa Cumhuriyet Halk Partisi grubu adına derhal kapalı oturum talep ederiz. Gelsin burada Amerika’nın olduğuna dair delilleri koysun. Boyutu ne olursa olsun, hangi ülke olursa olsun hesap soramayacağımız dünyada, evlatlarımız için hiçbir ülke yoktur. Başta Amerika da dahil olmak üzere.

"CUMHURBAŞKANI O İÇİŞLERİ BAKANI İLE İLGİLİ GEREĞİNİ YAPMALI"

* O sözü söyleyip, ondan sonra AKP’nin Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı; Biden’ın taziyesini kabul ediyorsa, o zaman bu aradaki çelişkiyi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne ve milletimize açıklamak zorundadır. Böyle vahim bir olay karşısında böyle bir ciddiyetsiz tavır kesinlikle kabul edilemez. Biz bu terör olaylarının ardı arkası kesilmeyen terör olaylarının hesabını soracağız.

* Hangi noktaya kadar varılması gerekiyorsa o noktaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Ucunda Amerika varsa geliriz burada TBMM’de aldığımız kararlarla gereğini yaparız. Eğer ucunda Amerika yok, Soylu bu şekilde ciddiyetsiz bir tavır içerisindeyse o zaman bu ülkenin Cumhurbaşkanı o İçişleri Bakanı ile ilgili gereğini yapmalıdır.” ANKA

[old_news_related_template title="Erdoğan'dan ABD'ye taziye teşekkürü" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 kişinin hayatını kaybettiği İstanbul saldırısıyla ilgili, 'geçmiş olsun' mesajı gönderen tüm ülke temsilcileri ve uluslararası organizasyonlara teşekkür etti. İçişleri Bakanı Soylu, patlamanın hemen ardından yaptığı açıklamada, 'ABD'den gelen mesajı reddediyoruz' demişti. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/11/15/iecrop/resim1_21768756_16_9_1668511441.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/erdogandan-dunyaya-tesekkur-mesaji-7480960/"]