Yurdun dört bir yanını gezerek vatandaşlar ve esnafla bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugünkü durağı Manisa oldu.

Manisa'da davul zurna eşliğinde coşkuyla karşılanan Kemal Kılıçdaroğlu ilk olarak Alaşehir ilçesine geldi. Bir akaryakıt istasyonunda mola veren Kılıçdaroğlu, burada çiftçilerin sorunlarını dinledi.



"YETER! KURTARIN ARTIK BİZİ"

Mazot fiyatlarından dert yanan çiftçi "İsmail Osman, "Artık depoyu dolduramıyoruz. Ekemiyoruz, bağlarımızı süremiyoruz. Kurtarın artık bizi, yeter!" dedi.

Başka bir çiftçi ise, "Mazot parası yüzünden çocuklarımın cebine para koyamaz oldum. Bir baba için ne ifade ettiğini tüm Türkiye duysun. Biz üretmek istiyoruz, çalışmak istiyoruz" söyleriyle dert yandı.

Kemal Kılıçdaroğlu ise çiftçiye, "Sizin sorununuzu bütün dünyaya duyuracağız" sözleriyle yanıt verdi.

ÜZÜMÜN KİLOSU İKİ DOLAR OLACAK

Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu'nu ziyaret etti. CHP lideri, ziyaretin ardından belediye önünde kendisini bekleyen vatandaşlara seslendi.

- Bu güzel insanların dertleri var. Bu sorunları inşallah sizin oylarınızla iktidara geldiğimizde çözeceğiz. Ellerim yakalarında olacak, üzümün kilosu 2 dolar olacak. Bunun mücadelesini vereceğim. Sizin hakkınız hukukunuz için vereceğim. Siz alın teri döküyorsunuz, kazanmanız lazım. Mazotun rakamları her gün değişiyor. Bütün bunlar gelip sizi buluyor.



- Köylü, milletin efendisidir. Siz üreteceksiniz ki biz karnımızı doyuralım. Üreten sizsiniz, çalışan sizsiniz. Alın terinin karşılığını almasını hak eden sizsiniz. Bu kardeşiniz sizin hakkınızı son kuruşuna kadar teslim edecek.

- Umutsuzluğa kapılmayın. Gençler gümbür gümbür geliyor. Türkiye’nin kaderini gençler değiştirecek. Her sorunu çözeceğiz. Sandık gelecek, sandığa gideceğiz. Sandığa geldiğinizde eski kavgaları bırakalım, eski tartışmaları bırakalım elinizi vicdanınıza koyup öyle oy verin. Hep beraber büyüyeceğiz. Her evde huzur, her mutfakta bereket olacak. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği bir Türkiye’yi Millet İttifakı ile birlikte inşa edeceğiz inşallah.

[old_news_related_template title="Akaryakıt zamları tarımı bitiriyor: Çiftçi traktörü çalıştıramıyor" desc="Çiftçinin kullandığı mazotun litresi 20 lirayı aştı. Buna karşılık çiftçiye verilen mazot desteğinin mazot maliyetini karşılama oranı bir yılda yüzde 45'ten yüzde 13'e geriledi. Geçen yıl gübreye verilen destek, gübre maliyetinin yüzde 10'unu karşılarken, bu yıl bu oran yüzde 2'ye düşmüş durumda." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/05/iecrop/1629089025128-h_16_9_1646479337.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonomi/akaryakit-zamlari-tarimi-bitiriyor-ciftci-traktoru-calistiramiyor-6991008/"]