TBMM’deki Tarım Bakanlığı bütçe görüşmeleri iktidar ve muhalefet temsilcilerinin sert atışmalarına sahne oldu. İktidarın tarım politikalarını eleştiren muhalefet çiftçiye yeterince bütçe ayrılmamasını eleştirdi.

"FAİZ LOBİLERİNİ TERCİH EDİYORSUNUZ"

Tarımda üretim maliyetleri ve hayvan yetiştirme maliyetlerinin yüzde 300-400 oranında arttığı bir dönemde desteklemelerin yetersiz kaldığını söyleyen İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, ‘’Karayolları Genel Müdürlüğü’nden garanti ödemeleri için 53 milyar, Sağlık Bakanlığı’ndan müteahhitlere 46 milyar, faize 565 milyar, kur korumalı mevduata 85 milyar ayrıldı. Çiftçimizi değil, faiz lobilerini tercih ediyorsunuz” dedi.

Bütçe görüşmelerinde sunum yapan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'yi CHP'li vekiller hükümetin tarım politikalarını eleştiren dövizlerle karşıladı.


FETÖ OPERASYONU

Yokuş, ’’Kendimize tarım ülkesi diyoruz, biz bize yeteriz diyoruz ama iş tarıma gelince desteklemiyoruz. Zarar etme pahasına üretim yapmaya çalışan, soframızdaki her bir üründe alın teri, emeği olan çiftçimizi değil; yattığı yerden, milletin sırtından garanti kapsamında para kazanan yandaşı, faiz lobilerini tercih ediyorsunuz’’ dedi ve şunları söyledi:

‘’2002 yılında AKP iktidara geldiğinde, ülkemizde 26 milyon 500 bin hektar tarım arazisi vardı. İktidarın rant ve ithalata dayalı tüketim ekonomisi sonucunda tarım alanları yüzde 18 azalarak 23 milyon hektara kadar düştü.

Yine AKP’nin tarım politikaları sonucunda 3 milyon 300 bin insanımız tarımsal üretimden vazgeçmek zorunda kaldı. Tarım-Orman Bakanlığında, sizin göreve geldiğiniz gün bir garabet yaşandı.

Eski Bakan Bekir Pakdemirli 3 Nisan 2022’de görevden alınıyor. Ertesi gün Bakanlıkta FETÖ operasyonu başlatılıyor. 10 kişi gözaltına alınıyor. Bu bir tesadüf olabilir mi? Asla, bu ayıp iktidarınıza yeter’’