Kurban Bayramı'nın 1'inci günü etkili olan sağanak yağış ve dolu, ilçedeki ekili alanlarda zarara neden oldu. Şeftali, armut, elma, üzüm ve cevizler doludan zarar gördü. İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, 50 çiftçiye ait bin dönüm alanda toplam 20 milyon TL'lik zarar oluştuğunu söyledi.

Zarar gören bahçelerde inceleme yapan Çelik, "Bayramın 1'inci ve 2nci günü oldukça fazla yağış oldu. Çiftçiler de bayram nedeniyle tarlalarına gitmediler. Bayramın ardından ise dolu hasarını gördüler. Süle, Turgutalp ve Kayapınar mahallelerinde şeftali, elma, armut, üzüm, ceviz ürünleri doludan zarar gördü. Bu bir afet. Sigortasını yaptıran veya yaptırmayan çiftçilerimiz var.

"ÇİFTÇİLERİN MAĞDURİYETİ NE OLACAK?"

Sezon başında TARSİM sigortası kilosu 3,5 TL'den yapıldı. Sonrasında fiyatlarda artış olunca sigorta acenteleri fiyatı 6 TL'ye çıkardı. Ama bugün armudun kilosu 11-12 TL'den satılıyor. Bu çiftçilerin mağduriyeti ne olacak? Bu insanların mağduriyetleri kesinlikle giderilmelidir. Bunun tek adresi TARSİM'dir. 50 çiftçinin bin dönüm alandaki ürünlerinde toplam 20 milyon TL civarında zarar meydana geldi. Çiftçimizin içi yanıyor" dedi.

Çiftçi Berkay Güven de "Bölgemizde dolu sonucu ürünlerimiz zarar gördü. Yüzde 90'a varan kaybımız var. Ürünlerimiz sigortalı, fakat enflasyon nedeniyle sigorta prim ücretleri düşük. Maliyetin oldukça altında. Yetkililerden bu konuda destek bekliyoruz" diye konuştu. (DHA)

[old_news_related_template title="Erdoğan’ın ‘her yeri ekin’ sözüne güvenen çiftçilere ceza yağdı!" desc="Eskişehir’in Çifteler ilçesinde çiftçilere mera alanlarına ekim yaptıkları gerekçesiyle yüzbinlerce liralık para cezası kesildi. Ceza kesilenlerden Abdullah Öztürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz yıllarda kurmaylarına ‘kendi evinizin önünü bile ekin, boş yer kalmasın’ talimatını hatırlatarak, “60 yaşındayım 120 yıl önceden benim babamın, dedemin ektiği yerler için şimdi mera vasfı diye ceza kestiler. Bu cezaların iptalini istiyoruz' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/04/iecrop/ciftc_16_9_1656937484.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/erdoganin-her-yeri-ekin-sozune-guvenen-ciftcilere-ceza-yagdi-7231143/"]