Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da İmamoğlu’na destek için Saraçhane’ye geldi.

İmamoğlu’nun makam odasında ağırladığı Davutoğlu, milli iradeye, Türkiye’deki demokrasi kültürüne destek için geldiğini belirterek şunları söyledi;

"İŞİN ACI TARAFI"

*İşin çok acı tarafı; gelirken duygulandım çünkü Tayyip bey ile ilgili karar açıklandığında bu binadaydım. Şimdi o anı yaşamış insanların…

*Aradan neredeyse çeyrek asır geçtikten sonra aynı şeyi yaşayacağımı hayal dahi  etmezdim. Siyasetin insanları ve gücün insanları ilkelerden nasıl uzaklaştırdığını görmekten gerçekten hicap duydum.

*Siyaset üstü bir mesele, bu bir kültür meselesi, toplumsal hayatın ortak değerlerinin nasıl yıprandığının göstergesi. Fakatsız amasız herkesin tam bir dayanışma içinde olması lazım. Bugün bizim için düğün ve taziye bir arada gibi.

"GÜN, BUGÜN..."

*Bugün kuruluşumuzun 3. yıldönümü. Kutlamaya geçip konuşmam bitmeye yakınken haber önüme düştü. Orada da vurguladım. Yarınki toplantıdan da büyük mutluluk duyuyorum. Gün bugün.

*Eğer demokrasi savunulması söz konusuysa tereddütsüz şekilde tavır koymak lazım. Yanınızdayız. Sizin yanınızda olmak demokrasinin, milli iradenin yanında olmaktır. Yarın da en güçlü mesajları vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

"CUMHURBAŞKANI O MAKAMIN SAHİBİ OLARAK KENDİSİNİ GÖRÜYOR”

*Yolda arkadaşlar bahsetti, ‘Nasıl böyle bir siyasi akıl tutulması olur’ diye. Dedim ki; ‘Güç yozlaşmasına kapılanlar, öyle bir kısır döngüye girerler ki; akıl da gider vicdan da. Mesele, o gücün yozlaşmasına kapılmamakta ve bu makamları geçici görmekte.

*Maalesef Sayın Cumhurbaşkanı, oturduğu her makamı bıraksa da o makamın sahibi olarak kendisini görüyor. Bunun çok örneklerini yaşadık. ‘Bu bağımsız yargı’ diye açıklamalar yapıyor.

*Öyleyse peki bir ses verin bakalım, çıkın deyin ki, ‘Biz bu karara karşıyız.’ Şu saate kadar da daha bir açıklama yok. O zaman bu, yargının siyasallaşması. Öyle anlar vardır ki, anında tepki vermediğiniz zaman, verdiğiniz tepkinin anlamı kalmaz.

*Bu hesap olmaz demokraside, siyasi mücadelede. Sadece kendi adıma değil, bütün parti kurullarımız adına da ifade ediyorum.

[old_news_related_template title="Kılıçdaroğlu Saraçhane'de: Buna tahammül edemiyorlar" desc="Saraçhane'de İBB Başkanı İmamoğlu'nu ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,' Hüzün bize yakışmaz. Çünkü, biz haklıyız. İstanbul’un rantına doymadılar. Onları doydurmayacağız. İstanbul'un rantı, İstanbullulara aittir. Ekrem Başkan bu rantı, İstanbullulara teslim edecek. Buna tahammül edemiyorlar. Ama Allah büyüktür. Biz, haklı olduğumuz sürece, senin başkanlığında bütün bu sorunların tamamını çözeceğiz. Bundan en ufak endişen olmasın” dedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/12/14/k1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/kilicdaroglu-sarachanede-7526641/"]

[old_news_related_template title="Bülent Arınç'tan İmamoğlu açıklaması: Utanç verici, umut kırıcı" desc="İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na hapis ve siyasi yasak kararı sonrası TBMM eski Başkanı, AKP'li Bülent Arınç'tan partisini kızdıracak açıklamalar geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/12/14/bulent-arinc-depophotos-1_16_9_1606146504_16_9_1644850927.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/bulent-arinctan-imamoglu-aciklamasi-utanc-verici-umut-kirici-7526604/"]