Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, AKP’nin HDP’ye ziyaretine ilişkin geçtiğimiz günlerde yaptığı konuşmasını sosyal medya hesabından “Çürük binanın temeli olmaz” başlığıyla yayınladı. Davutoğlu'nun paylaştığı videoda şu ifadeleri yer alıyor:

* “AKP heyetinin ziyareti de Sayın Bahçeli’nin tavrı da doğrudur ancak Sayın Bahçeli’nin bir sonraki makul adımı, parti kapatılması sürecine karşı çıkması olmalıdır.

* Kendileri ihtiyaç hissettiklerinde İmralı’dan mektup getirmeyi, Kandil temsilcisi Osman Öcalan’ı TRT ekranlarına çıkarmayı, makul ve millet menfaatine uygun görenlerin altılı masaya yedinci bir ayak uydurarak kirli bir propaganda yapmaları en hafif tabiriyle iki yüzlü, ilkesiz ve riyakar bir siyaset anlayışından başka bir şey değildir. Artık bu riyakar siyasete son verilmelidir.

* İçişleri Bakanı, Sayın Bahçeli’ye ayarlı siyaset konusunda baltayı taşa vurmuştur. Hem de kötü taşa vurmuştur.

* Bahçeli’ye selam, Erdoğan’a tavır anlamına gelen bu ön alma çabası, Bahçeli’nin açıklamaları ile boşa düşmüştür. Cumhur İttifakı’nın genelinde, AKP’nin özelinde yaşanan bu gerilimler, göreceksiniz, seçim ortamına girince daha artacaktır. Çürük binanın temeli olmaz."

[old_news_related_template title="Öztrak: Türkiye, cumhuriyetin ikinci yüzyılında büyük sıçrama yapabilir" desc="CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak başkanlığındaki CHP Ekonomi Masası heyeti, Uşak'ta iş dünyası ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile bir araya geldi. Öztrak, 'Dünyadaki yeni gelişmeleri doğru okuyabilirsek elimizdeki fırsatları değerlendirebilirsek Türkiye, cumhuriyetin ikinci yüzyılında çok büyük sıçrama yapabilir' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/11/11/iecrop/resim1_21744129_16_9_1668174836.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/oztrak-turkiye-cumhuriyetin-ikinci-yuzyilinda-buyuk-sicrama-yapabilir-7474722/"]