Denizli’de Birleşim Kamu İş üyesi memurlar TÜİK’i protesto etti. Denizli İl Müdürlüğü binası önünde basın açıklaması yapan eylemciler TÜİK’i yalan veriler açıklamakla suçladı.
Grup adına konuşan Birleşik Kamu İş İl Başkanı Namık Kemal Aydoğan, “Enflasyon son 20 yılın en yüksek seviyelerinde seyretse de açıklanan verilen bundan çok uzaktır. Yıllık enflasyon üç haneli rakamlardadır. Kamu-Ar verilerinin TÜİK’in verilerine kıyasla vurdumduymaz AKP iktidarına inandırıcı gelmese de yurttaşlar çarşı pazarda gerçeği yaşayarak öğrenmektedir” diye konuştu.



‘ÇARPITILMIŞ RAKAMLAR MAAŞLARI ERİTİYOR’

Aydoğan geçmişte yılda iki kez zam haberi aldıklarında bile rahatsızlık duyduklarını hatırlatarak, “AKP aylık zamlara yurttaşları razı etmeye çalışmaktadır. TÜİK’in çarpıtılmış rakamları ile kamu emekçilerinin maaşları günden güne erimektedir.  AKP iktidarının politikaları, işsizliği hafifletecek sonuçlar yaratması mümkün değildir. AKP iktidarı ülkeyi yönetmeye devam ettikçe ekonomideki kriz büyümeye ve milyonlarca emekçi açlığa ve işsizliğe mahkûm olmaya devam edecektir. AKP iktidarının akla ve bilime uygun bir şekilde üretim, yatırım ve düzgün bir para politikası üretmemesindeki ısrarı son bulmadıkça ekonomik krize hiçbir şekilde çözüm üretemeyecektir” ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu’ndan TÜİK verilerine tepki" desc="Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerine tepki göstererek, 'Doğalgaz son 1 yılda sanayide yüzde 601, konutta yüzde 146 zamlandı. 320 metreküp doğalgaz bulduk müjdesinden sonra doğalgaza 13 kere elektriğe 12 kere zam geldi. Kamu çalışanları ve emeklilere ise enflasyon farkı harici yüzde 7,5 oranında zam yapılması bugün yaşanan enflasyona göre maaşların alım gücü geçen yılın asgari ücretin bile gerisine düşmüştür.' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/11/iecrop/0cfb65dc-b029-42dd-a47e-9addc591eced_16_9_1654941110.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/birlesik-kamu-is-konfederasyonundan-tuik-verilerine-tepki-7187787/"]