Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar Burhan Felek Stadyumu'nda 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Karne Dağıtım Töreni'nde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

* Bu yıl tamamladığımız eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum. Önümdeki alanı görünce gençlik yıllarım aklıma geldi. Bu stadyumda çok top oynadım. Bu stadyumun hatıraları var bende. Sakatlandığım zamanlar oldu.

* Sevgili öğrenciler, ülkenin 4 bir yanında karne sevinci yaşayan evlatlarımızı tebrik ediyorum. Dünyanın en büyük Türk müziği çocuk korusunu az önce dinledik. Bu kadar kısa zamanda hazırlanmanız takdire şayan.

* Eğitim öğretim yılı boyunca kar çamur demeden fedakarca görev yapan öğretmenlerimize milletim adına teşekkür ediyorum. Şartları zorlama pahasına çocuklarının eğitiminden taviz vermeyen aileleri de kutlamak istiyorum.

"BÜTÜN İMKANLARIMIZI SEFERBER EDİYORUZ"

* Her eğitim öğretim yılı sonunda zihni açık, ufku geniş nesillerin yetiştirilmiş olduğunu görüyoruz. Türkiye'nin aydınlık yarınlarına dair umutlarımız genişliyor. Yarının mühendisleri, sanatçıları, bilim insanları bu gençlerden çıkacak.

* Yarının Türkiyesini gençler inşa edecek. Bunun için tam 20 yıldır önce eğitim diyoruz. Bütün imkanlarımızı eğitim öğretim için seferber ediyoruz.

* Eğitimin kalitesini artırmak amacıyla çok yönlü bir mücadelenin içindeyiz. Hazırladığımız tüm bütçelerde aslan payını eğitime tahsis ettik. 81 vilayetimize çok sayıda eğitim kurumu kazandırdık. Göreve geldiğimizde 78 üniversite varken şimdi 208 üniversitemiz var.

"SENE SONUNA KADAR 100 BİN YARDIMCI KAYNAK"

* Son 2 buçuk yıla damga vuran pandemi sürecinde tüm bu yatırımların meyvesini topladık. Şayet eğitim bütçemizi 274,3 milyar lira seviyesine çıkarmasaydık, öğretmen kargomuzu 730 bin yeni atamayla güçlendirmeseydik, 2002'den beri eğitime gereken önemi göstermeseydik, biz de diğer ülkeler gibi zor durumlarla karşılaşırdık.

* Ders kitaplarını ücretsiz dağıttık. Ücretsiz dağıtılan toplam kitap sayısı 4 milyarı buldu. Yıllardır şikayet edilen yardımcı kaynaklar da artık bakanlığımız tarafından hazırlanıp öğrencilere ulaştırılacak. Sene sonuna kadar 100 milyon yardımcı kaynağı öğrenciyle buluşturmayı hedefliyoruz.

"GÜNLERİNİZİ EKRAN BAŞINDA ZİYAN ETMEYİN"

* Sevgili öğrenciler, tatilin sevincini doyasıya yaşarken, kitaptan araştırmaktan vazgeçmeyin. Yeni şeyler öğrenmekten, gelişmekten geri durmayın. Günlerinizi ekran başında ziyan etmeyin. O da aşırı bir bağımlılığı getirir.

* Bir sanat dalı veya spor branşıyla ilgilenin. Milli Eğitim Bakanlığımız sizin için çok önemli bir proje başlattı. Bu sene yaz okullarıyla tatili en verimli şekilde değerlendirmenizi arzu ediyoruz.

* Bu hafta sonu Yüksek Öğretim Sınavına girecek tüm öğrencilerime başarılar diliyorum. Karne sevinci yaşayan tüm yavrularımızı tebrik ediyorum.

* Öğretmenlerimize tekrar şahsım ve milletim adına teşekkürlerimizi sunuyorum. Terör örgütü tarafından alçakça şehit edilen öğretmenlerimizi saygıyla anıyorum.