Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda altılı masayı hedef alarak “Bunların derdi ülkeyi yönetmek değil. Sadece devletin imkanlarını kendi aralarında paylaştıracak paravan bir şirket kurmaktır. Düşündükleri bu” ifadelerini kullanmıştı. CHP’den Erdoğan’a yanıt geldi.

"BİZDE KİMSENİN ÇOCUĞU DEVLET ELİYLE GEMİCİK SAHİBİ OLMAYACAK" 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Erdoğan’ın sözlerini alıntılayarak, “Sen hiç merak etme, bizde kimsenin çocuğu devlet eliyle gemicik sahibi olmayacak, kendi şirketinden yönettiği bakanlığa dezenfektan satmayacak, bakanlık yetkisiyle kendi oteli için teşvik vermeyecek, imar değişikliği yapmayacak. Saymakla bitmeyecek bu tür rezillikler son bulacak!” ifadelerini kullandı.

"ERDOĞAN BU SORUNLARI DİNLEYECEK Mİ?"

CHP’li Salıcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 3 Aralık’ta düzenleyeceği Şanlıurfa ziyaretine ilişkin de şunları söyledi:

"Erdoğan 3 Aralık'ta Şanlıurfa'da olacakmış. Umarım gidip Şanlıurfa halkına bir kez daha masal anlatmaz. Biz geçen hafta oradaydık ve vatandaşların sorunlarını doğrudan dinledik. Erdoğan bilmez, gitse de dinlemez. Onun için bir kısmını anlatayım.

Şanlıurfalı vatandaşlarımızın elektrik ve sulama suyu sorunları var, maliyet artışlarından dolayı ürünler zararına satılır oldu. 15 bin abonenin elektriği kesik. Zararına satış yapan üretici faturasını ödeyemiyor, zar zor hayatını idame ettiriyor. Üretici, üretmekten vazgeçiyor.

Erdoğan bu sorunlar için bir çözüm açıklayacak mı? Biz, Şanlıurfalı vatandaşlarımıza bu sorunları nasıl çözeceğimizi anlattık. Peki Erdoğan bu sorunları dinleyecek mi, çözüm yollarını açıklayacak mı? Yoksa yine hayal satıp, masal anlatıp dönecek mi, göreceğiz."

SABIR İSTEMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vatandaştan sabır istediği sözlerine de tepki gösteren CHP'li Salıcı, "TÜRK- İŞ Kasım 2022 araştırmasına göre; açlık sınırı 7 bin 785 TL'ye, yoksulluk sınırı ise 25 bin 365 TL'ye yükseldi. Halkın alım gücü değil, yoksullaşma hızı artıyor. Sarayda oturup halka 'Biraz daha sabredin' demeye devam mı Erdoğan?" dedi.

[old_news_related_template title="Kılıçdaroğlu video paylaştı: 3 Aralık'ı bekleyin" desc="CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 3 Aralık’ta yapacağı açıklamaya ilişkin bir video paylaştı. Videoda, “Ey Dünya! İyi olan her şeyde seninle rekabet etmeye geliyoruz. 3 Aralık’ı bekleyin” denildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/11/30/iecrop/kilicdaroglu_16_9_1669835523.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/kilicdaroglu-video-paylasti-3-araliki-bekleyin-7510479/"]

[old_news_related_template title="Akşener'in konuşmasında yayını kesen TRT'ye tepki" desc="İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in grup konuşmasında yayın kesen TRT'ye İYİ Partililer tepki gösterdi. İYİ Parti Gençlik Politikaları Koordinatörü Orhun Ertürkmen ve İYİ Parti İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Hamza Yurtsever, TRT'nin İstanbul - Ulus'taki binası önünde toplanarak basın açıklamasında bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/11/30/iecrop/aksener-depo-1_16_9_1614116591_16_9_1619983446_16_9_1669829491.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/aksenerin-konusmasinda-yayini-kesen-trtye-tepki-7510372/"]